Signal Festival bude v říjnu. Nabídne novou trasu, opatření proti koronaviru doporučí epidemiolog

Signal Festival se letos v Praze uskuteční v polovině října. Nabídne novou trasu, která zavede návštěvníky na neokoukaná místa metropole, ve kterých se festival světla dosud nekonal. Organizátoři nyní řeší opatření proti šíření koronaviru. Doporučit je má Rastislav Maďar, epidemiolog a šéf týmu ministerstva zdravotnictví pro uvolňování karanténních opatření.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Signal festival 2016. Instalaci Monolith v Pařížské ulici tvoří 3328 LED kuliček

Signal festival 2016. Instalaci Monolith v Pařížské ulici tvoří 3328 LED kuliček | Foto: Anna Jadrná | Zdroj: Český rozhlas

Podobu osmého ročníku Signal Festivalu ovlivní pandemie koronaviru. „Už teď víme, že nás krize ekonomicky zasáhla,“ říká ředitel festivalu Martin Pošta.

Karlovarský filmový festival letos nahradí přehlídka Tady Vary. Zapojí se bezmála sto českých kin

Číst článek

„Budeme pracovat převážně s českými umělci, objevíme pro návštěvníky nové lokace mimo centrum a přineseme novou trasu. A nevylučuji, že nebude oproti minulým ročníků méně instalací, finální podobu osmého ročníku ovlivní dění letních měsíců,“ popisuje. Loni bylo uměleckých instalací celkem 18, předloni 19.

Festival světla také řeší bezpečnost návštěvníků akce. Pomoct mu má epidemiolog Rastislav Maďar. „Řešíme, jaká zavést účinná preventivní opatření, aby reflektovala požadavky na bezpečnost prostor ve vztahu k ochraně zdraví osob, které se v nich budou pohybovat,“ upřesňuje.

Festival se uskuteční od 15. do 18. října. Každoročně zatím podle organizátorů přilákal na 600 tisíc lidí. Letošním tématem je „Plan B“. Umělecká díla se tak budou věnovat problematice spojené s globálním oteplováním, klimatickým změnám a budoucnosti soužití člověka s planetou.

ako Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme