Švandovo divadlo uvede muzikál Hello, Dolly s Ivanou Chýlkovou v hlavní roli

Léto hereckých osobností letos poprvé uvede muzikálový projekt. Slavný a mnohokrát přepracovaný americký muzikál Hello, Dolly je také prvenstvím v tomto žánru pro divadelního režiséra Ondřeje Sokola. V roli dohazovačky Dolly Lewiové se ve Švandově divadle objeví Ivana Chýlková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herečka Ivana Chýlková hostem pořadu Nad věcí vysílaném z Karlových Varů

Herečka Ivana Chýlková hostem pořadu Nad věcí vysílaném z Karlových Varů | Foto: Vladimír Kroc | Zdroj: Český rozhlas

Ondřej Sokol, jehož práci znáte především z pražského Čihoherního klubu, udělal muzikál Hello Dolly spíše v podobě koncertního provedení: „Vlastně bych chtěl, aby to bylo zbavené takové té závislosti na realismu, přílišném vyprávění, rád bych z toho vyříznul ty věci, který jsou vtipný, všeplatný. Neměla by být rozdělená ani hraná scéna a zpívaná.“

V hlavní roli Dolly Lewiové uvidíte herečku Ivanu Chýlkovou. Jak sama prozradila, před první čtenou zkouškou si říkala, co je, jak všichni tvrdí, na té roli tak krásného?

Přehrát

00:00 / 00:00

DRž Hello Dolly.mp3

„Dolly má poměrně dost nehezký charakter, je dost na prachy, má dohodit boháče jisté dámě a pak si ho vlastně nechá pro sebe, ale jak jsme to dočetli, přišli jsme na to, že tam je ta šance ji ospravedlnit. Musí být neuvěřitelně okouzlující, zábavná a přimhouříme oči, že ji jde o peníze,“ říká o roli Ivana Chýlková.

Muzikál nabídne i další hvězdné obsazení - na jevišti se objeví například Jaromír Dulava, Simona Babčáková nebo Kryštof Hádek. Speciálními hosty jsou zpěvačka Naďa Urbánková, která se bude alternovat s další česku legendou hudební scény Yvonne Přenosilovou. Kombinaci činoherců s hudebníky doplnil i skladatel Varhan Orchestrovič Bauer, který se ujal hudebního angažmá.

První premiéra se ve Švandově divadle chystá už na dnešní večer, druhá na zítra. Hello Dolly bude k vidění v rámci Léta hereckých osobností až do 31. srpna.

Zuzana Filípková, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme