Bez diváků v sále zato s Ewou Farnou a Kovym. Benefiční večer Světlo pro Světlušku bude i letos

Jako každý rok i letos proběhne benefiční večer Světlo pro Světlušku. Tentokrát v sobotu 17. října v duchovním centru Pražská křižovatka. Oproti předchozím ročníkům se ovšem bude lišit. Kvůli koronaviru bude bez přítomnosti diváků v sále. Přímý přenos ale zájemcům neujde. Tradičně ho nabídne Česká televize a Český rozhlas Radiožurnál. Nově ho také budou moci diváci sledovat na sociálních sítích a na webu iROZHLAS.cz.

Praha (Aktualizováno: 16:42 15. 10. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benefiční koncert Světlo pro Světlušku

Benefiční koncert Světlo pro Světlušku | Zdroj: Nadační fond Českého rozhlasu Světluška

Hudební program bude zkrácený, nabídne ale širší žánrový rozptyl než obvykle. Na letošním ročníku se představí interpreti jako Ewa Farna, Anna K., Pavel Šporcl, Michal Hrůza, Lake Malawi a Pokáč, který pro koncert složil i novou píseň. Hudební vystoupení doprovodí smyčcové uskupení Unique orchestra, kvůli koronaviru ale umělce nepodpoří pěvecké sbory. Celým večerem provedou zpěvačka Ewa Farna a Karel Kovář alias Kovy. Ewa na poslední chvíli převzala moderaci poté, co musela Veronika Khek Kubařová zůstat v karanténě.

Světluška začala svítit online. Dárcům děkuje podcastem nebo online Kavárnou POTMĚ

Číst článek

„Mimořádná opatření se dotkla i 15. ročníku benefičního večera Světlo pro Světlušku. Letos nám v Pražské křižovatce budou chybět diváci a bohužel také světluščí sbor. Z překážek jsme se ale za poslední měsíce naučili dělat příležitosti,“ říká ředitelka Světlušky Gabriela Drastichová.

„To budete koukat, jak tradiční, a přesto jedinečná bude atmosféra v prázdném kostele, který svou energií zaplní úžasní moderátoři, umělci, naši nevidomí a slabozrací přátelé a partneři Světlušky,“ pokračuje Drastichová a zmiňuje tak i motto letošního večera, které zní „To budete koukat“. S vtipem tak připravuje diváky na změny, které kvůli koronaviru přenos poznamenají.

Sledovat benefiční večer můžete na stránce irozhlas.cz/svetluska.

Den SPOLU

Formát Den POTMĚ, který každoročně představuje v reportážích zážitek celebrit, které zkouší žít den bez zraku, tento rok vystřídá Den SPOLU. Ten se naopak snaží o propojení světa nevidomých a vidících.

Tři ceny pro Světlušku Českého rozhlasu. Fórum dárců ocenilo sportovní přenosy i cyklojízdu pro nevidomé

Číst článek

Ben Cristovao tak bude s Janem Novákem létat vzduchem na parkourovém hřišti, Pavel Šporcl s Benjaminem Levíčkem svým houslovým vystoupením pobaví kolemjdoucí na pražské Kampě a Kovy spolu s Marií Zemanovou a Annou Burdovou budou v ulicích Českých Budějovic bourat stereotypy ve vnímání nevidomých. Na programu je i stand-up představení komičky Ivy Pazderkové spolu s nevidomým Ondřejem Zmeškalem.

Benefiční večer v přímém přenosu nabídne server iROZHLAS.cz, kde budou moci diváci přispět Světlušce online. Radiožurnál bude přenos vysílat se speciálním živým komentáře, aby uspokojil i posluchače se zrakovým postižením. Divákům bude během přímého vysílání k dispozici call centrum, přes které mohou přislíbit finanční dar. Příspět lze na sbírkové konto Světlušky „deset devítek“ 99999 99999/0100 nebo poslat dárcovskou textovou zprávu na číslo 87 777 ve tvaru DMS SVETLUSKA 60 nebo DMS TRV SVETLUSKA 60 pro pravidelnou měsíční podporu.

Světluška je dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, který pomáhá těžce zrakově postiženým. Funguje od roku 2003.

onz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme