Festival Sziget se plní dalšími jmény. V létě do Budapešti zamíří i Lana Del Rey nebo Asaf Avidan

K dosud oznámeným vystupujícím letošního ročníku Sziget festivalu přidávají pořadatelé další interprety. V týdnu mezi 8. a 15. srpnem se tak vedle skupin Arctic Monkeys, Gorillaz nebo Mumford & Sons představí americká zpěvačka Lana Del Ray, německý producent Jan Blomqvist nebo Švédka Karin Dreijer známá pod pseudonymem Fever Ray.

Tento článek je více než rok starý.

Budapešť Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hudební festival Sziget v Budapešti.

Hudební festival Sziget v Budapešti. | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Už za pět měsíců se znovu promění kus pevniny na Dunaji v centru maďarské Budapeště na Ostrov svobody. Na celý týden ožije hudbou, sportem, výtvarným uměním i tancem. Sziget si své příznivce nachází od první poloviny devadesátých let. Původně čistě maďarská a později evropská akce přerostla v celosvětovou událost, kam se sjíždějí návštěvníci z Austrálie, Asie i Afriky. Poslední ročníky hlásily návštěvnost blížící se půlmiliónové hranici.

'Žánr, který nikdy neměl vzniknout.' V Praze vystoupí electro swingový producent Parov Stelar

Číst článek

Letošní vydání, které začíná druhou srpnovou středu hiphopovým a popovým programem, toho nabídne opravdu hodně. Už první den 8. srpna vystoupí britská skupina Clean Bandit a švédská zpěvačka Lykke Li. Hudebnici na hlavním pódiu doplní rapper Stormzy, který si letos odnesl z Brit Awards dvě ceny, a hlavně americký kolega Kendrick Lamar, který opanoval se čtyřmi cenami žánrové kategorie nedávných Grammy.

O den později budou největším lákadlem kreslení Gorillaz, které mohlo na podzim vidět i české publikum. Nebo skupina Cigarettes After Sex, jeden z hostů letošního ročníku ostravského festivalu Colours. Nově v programu druhého dne přibyl producent SG Lewis a skupina Unknown Mortal Orchestra.

Velká jména potom ošperkují páteční program. Rakouského electro-swingového producenta, který pod pseudonymem Parov Stelar nedávno roztančil i zaplněnou pražskou TipSport Arenu, doplní izraelský zpěvák Asaf Avidan. Hlavní hvězdou dne ale bude americká zpěvačka Lana Del Rey. Ta se zatím do Česka podívala pouze jednou v rámci akce Electronic Beats, nejblíže českým hranicím ji aktuálně čeká v půlce dubna samostatný koncert v Berlíně.

Mezi nově oznámenými jmény jsou dále Børns, Don Diablo, Aurora, Zhu, Tujamo nebo Damian Lazarus & The Ancient Moons. Interpreti, kteří budou na festivalu hájit česko-slovenské barvy, budou oznámeni na konci března. V prodeji jsou na festival různé varianty vstupenek. Od jednodenních, přes trojdenní a pětidenní až po celotýdenní pasy. Zájemci mají možnost zakoupit sedmidenní permanentky na splátky. Podrobné informace včetně denního rozvrhu interpretů a variant ubytování najdete na internetových stránkách festivalu.

Ondřej Bambas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme