Barack Obama získal cenu Emmy za seriál o národních parcích, Trump nominace neproměnil

Bývalý americký prezident Barack Obama získal cenu Emmy za namluvení komentáře k dokumentárnímu seriálu společnosti Netflix Slavné národní parky (Our Great National Parks). Slavnostní udílení amerických filmových cen proběhne 13. září, některé méně zásadní kategorie ale porota vyhlašuje předem. V neděli o tom informovaly agentury AP a AFP.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý americký prezident Barack Obama

Bývalý americký prezident Barack Obama | Zdroj: Reuters

Pětidílný pořad o přírodních skvostech z celého světa produkovala společnost Baracka a Michelle Obamových Higher Ground. Oba manželé už v minulosti získali ceny Grammy za načtení svých pamětí.

Na Netflixu je nově dokumentární seriál Slavné národní parky. Provádí jím bývalý prezident Obama

Číst článek

Na cenu Emmy byl dvakrát nominován i Obamův nástupce v Bílém domě Donald Trump, za svou reality show The Apprentice však ocenění nezískal, píše AFP.

V kategorii vypravěčů bylo letos na Emmy nominováno pět osobností, mezi nimi i slavný britský přírodovědec David Attenborough nebo oscarová herečka a režisérka Lupita Nyong'oová.

Seriál, který je dostupný od května na Netflixu, se skládá z pěti hodinových epizod, ve kterých díky detailním záběrům diváci mohou poznat odlehlou přírodu pěti světových národních parků. Jako průvodce seriálem vystupuje právě Barack Obama, který sám ještě ve funkci prezidenta silně prosazoval ochranu přírody.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme