Kultovní Beverly Hills 90210 se vrací. Americká televize Fox odvysílá první díl nové minisérie

První lásky, bujaré večírky nebo těhotenství, tohle všechno už mají postavy seriálu Beverly Hills 90210 dávno za sebou. Teď se po devatenácti letech vrací na televizní obrazovky. Americká stanice Fox ve středu odvysílání první díl nové minisérie.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová minisérie k seriálu devadesátých let Beverly Hills 90210, kterou uvádí americká televize Fox

Nová minisérie k seriálu devadesátých let Beverly Hills 90210, kterou uvádí americká televize Fox | Zdroj: FOX

Začíná nový den, Brandon se probouzí a všude slyší zvuky, které mu připomínají znělku Seriálu Beverly Hills 90210. A není sám – stejně je na tom i Kelly, která si fénuje vlasy. A známé melodie z hlavy nemůže dostat ani Brenda během své ranní meditace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kultovní Beverly Hills 90210 se vrací. Americká stanice Fox odvysílání první díl nové minisérie. Téma pro Jiřího Štefla

Přesně takhle tvůrci lákají na comeback seriálu, na kterém v devadesátých letech vyrůstali teenageři po celém světě.

Diváci se můžou těšit na většinu herců z původní sestavy – výjimkou je herec Luke Perry, který letos v březnu zemřel. Kvůli tomu se natáčení zúčastnila i herečka Shannen Dohertyová.

„Zemřel můj přítel, který byl jednou z nejdůležitějších součástí Beverly Hills 90210. Chtěla bych tak uctít jeho památku,“ vysvětlila v rozhovoru pro pořad Entertainment Tonight.

Filmaři natočili šest nových dílů. Nebudou ale vůbec navazovat na původní sérii. Pokračování se zaměří na skutečné osudy hlavních postav za posledních devatenáct let.

Tvůrci věří, že si seriál fanoušci pustí, a to hlavně kvůli tomu, aby znovu viděli známé tváře, které v devadesátých letech považovali díky televizním obrazovkám za své přátele.

Dekáda kultovního seriálu

Na Beverly Hills 90210 vyrostla celá generace diváků, a to i v Česku. Pilotní díl se ve Spojených státech objevil poprvé 4. října 1990.

Postavy a herci

  • Brandon Walsh 
    Jason Priestley
  • Brenda Walshová
    Shannen Dohertyová
  • Kelly Taylorová
    Jennie Garthová
  • Steve Sanders 
    Ian Ziering
  • Andrea Zuckermanová 
    Gabrielle Carterisová
  • Dylan McKay 
    Luke Perry
  • David Silver 
    Brian Austin Green
  • Donna Martinová
    Tori Spellingová

Kultovní seriál pochází z pera veleúspěšného Darrena Stara, který je mimo jiné autorem Sexu ve městě, a z produkce Aarona Spellinga. Ten stál za produkcí známých hollywoodských seriálů jako Dynastie, Melrose Place nebo Charlieho andílci.

Příběh dvojčat Brendy a Brandona Walshových, kteří se z Minneapolisu v Minnesotě přistěhují do kalifornského Beverly Hills, byl v USA od samého začátku populární. Na nablýskané střední škole West Beverly High si pak dvojice hledala své místo a přátele.

Seriál měl pevné místo v hlavním vysílacím čase televizní stanice Fox. A v nejlepších letech se na jeho premiérové díly dívalo přes 15 milionů lidí. 

Skončil až po deseti sezonách v květnu 2000. A to kvůli tomu, co jeho sledovanost začala výrazně upadat.

Americká televize CW se pokusila seriál před jedenácti lety vzkřísit volným pokračováním. V názvu už měl jen číslice 90210, slova Beverly Hills z označení volného pokračování vypadla.

Jiří Štefl, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme