Hvězdou cen Emmy byl sitcom The Marvelous Mrs. Maisel. Bodovala i Hra o trůny

V Los Angeles se v noci na úterý předávaly ceny Emmy, které jsou považovány za nejvýznamnější ocenění v oblasti televizní tvorby. Nejvíce se z nich letos radují tvůrci britsko-amerického seriálu Hra o trůny, který získal hlavní cenu pro nejlepší dramatický seriál. Nejlepší komediální sérií pak byl vyhlášen nováček v kategorii The Marvelous Mrs. Maisel, informovala agentura Reuters.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fantasy seriál Hra o trůny z dílny HBO přitom hlavním ocenění získal už potřetí (2015, 2016, 2018). Loni mu tuto cenu sebral Příběh služebnice. Série letos obdržela 22 nominací, kromě nejlepšího dramatu však zvítězila jen ve dvou dalších kategoriích.

Nejlepší zahraniční film? Česko vyšle do boje o Oscara road movie Všechno bude

Číst článek

Ocenění získala za vizuální efekty a nejlepšího herce ve vedlejší roli, kterým se stal Peter Dinklage, představitel Tyriona Lannistera.

Hvězdou večera se ale nakonec stal sitcom The Marvelous Mrs. Maisel, který vedle nejlepší komediální série získal další čtyři ocenění včetně nejlepší herečky v hlavní roli. Tou byla vyhlášena Rachel Brosnahanová, která ztvárnila americkou ženu v domácnosti, jež se v 50. letech minulého století dala na dráhu stand-up komika.

Nositelem ocenění pro nejlepšího herce v komediálním seriálu se stal Bill Hader (Barry).

Cenu za nejlepší herečku v dramatickém seriálu si překvapivě odnesla Claire Foyová za svou roli britské královny Alžběty II. v sérii The Crown. Porazila tak loňskou vítězku a letošní favoritku Elisabeth Mossovou z Příběhu služebnice. Mužskou obdobu ocenění získal Matthew Rhys za svůj herecký výkon v sérii Takoví normální Američané.

Fantasy seriál Hra o trůny získal celkem tři ceny Emmy. Nominován byl ve 22 kategoriích | Foto: Mike Blake | Zdroj: Reuters

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme