Cenu Emmy získalo drama Boj o moc, komedie Ted Lasso a minisérie Bílý lotos

Cenu pro nejlepší drama na letošním slavnostním udílení amerických televizních cen Emmy získal seriál o intrikách v rodině mediálního magnáta Boj o moc, který letos posbíral celkem 25 nominací. Ocenění pro nejlepší komedii si už druhý rok po sobě odnáší seriál Ted Lasso z fotbalového prostředí. Americká satira Bílý lotos o pestré škále hostů v luxusním havajském letovisku se stala nejlepší minisérií.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles (Aktualizováno: 9:49 13. 9. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herec Brian Cox v seriálu Boj o moc o intrikách v rodině mediálního magnáta

Herec Brian Cox v seriálu Boj o moc o intrikách v rodině mediálního magnáta | Foto: Craig Blankenhorn | Zdroj: HBO

Když tvůrce seriálu Boj a moc Jesse Armstrong při přebírání ceny zmínil nového britského krále Karla III., neobešlo se to bez rozpačité reakce dalších herců a zvuků z publika. „Je to velký týden pro nástupnictví, ve Spojeném království je nový král, my máme toto,“ poznamenal. Anglický název seriálu je Succession neboli nástupnictví.

„Očividně se na našem vítězství podílelo trochu více hlasování než v případě prince Charlese,“ poznamenal Armstrong, kterého vzápětí napomenul herec Brian Cox, který stál hned vedle. „Ponechte to monarchistické,“ řekl. „Neříkám, že jsme ve své pozici legitimnější než on. To necháme na ostatních,“ reagoval Armstrong.

Jihokorejský hit od Netflixu Hra na oliheň uspěl v kategorii za mužský herecký výkon, cenu si odnáší představitel hlavní role Jeong-jae Lee.

Barack Obama získal cenu Emmy za seriál o národních parcích, Trump nominace neproměnil

Číst článek

Nejlepší dramatickou herečkou je Zendaya, která v seriálu Euforie od HBO ztvárnila závislou adolescentku. Ocenění si přitom odnesla již podruhé, poprvé jej získala za stejnou roli v roce 2020. „Každý, kdo miloval Rue nebo se cítí být Rue – chci, abyste věděli, že jsem za vaše příběhy moc vděčná,“ řekla herečka.

Předávání cen Emmy, které letos moderoval komik Kenan Thompson, je po dvou letech pandemie covidu-19 opět plnohodnotným společenským večerem.

Část doprovodného programu byla na poslední chvíli zrušena z respektu k úmrtí britské královny Alžběty II. Loňský vítěz cen Emmy, seriál Koruna o britské královské rodině, se letos do souboje o ocenění nezapojil. Producent zatím také pozastavil další natáčení.

Některé méně zásadní kategorie porota vyhlašovala již dříve. Cenu Emmy získal bývalý americký prezident Barack Obama za namluvení komentáře k dokumentárnímu seriálu společnosti Netflix Slavné národní parky (Our Great National Parks).

Na cenu Emmy byl dvakrát nominován i Obamův nástupce v Bílém domě Donald Trump, za svou reality show The Apprentice však ocenění nezískal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme