‚Kouknul se na mě a mrknul.‘ Představitel narkobosse Prcka Guzmána v seriálu Narcos se přišel podívat k soudu

Herec Alejandro Edda, který v televizním seriálu Narcos: Mexico hraje Joaquína Guzmána přezdívaného El Chapo, se přišel podívat na soudní proces se skutečným drogovým bossem. Podle amerických médií se představitel jedné z hlavních rolí seriálu v pondělí překvapivě objevil na soudním slyšení, hlavou pokynul na Guzmána, který se obratem pousmál a mrknul na něj.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéf drogového kartelu Joaquín Guzmán, přezdívaný El Chapo (Prcek) u soudu v New Yorku

Šéf drogového kartelu Joaquín Guzmán, přezdívaný El Chapo (Prcek) u soudu v New Yorku | Foto: Jane Rosenberg | Zdroj: Reuters

Proces s narkobossem byl zahájen v listopadu a běží o něco rychleji, než se očekávalo. Prokuratura by mohla uzavřít dokazování ještě tento týden. Obě strany by tak mohly pronést své závěrečné řeči již příští týden. Není jasné, kolik času pak bude potřebovat porota na vynesení rozsudku ani kdy by v případě odsouzení mohl být Guzmánovi vyměřen trest.

Mexický exprezident Nieto přijal miliardový úplatek od šéfa kartelu Prcka Guzmána, řekl u soudu svědek

Číst článek

„Vypadal šťastně,“ řekl Guzmánův právník William Purpura, který svého mandanta na zvláštního hosta sedícího v sále upozornil. S bušícím srdcem a zpocenýma rukama se čtyřiatřicetiletý Edda podíval Guzmánovi do očí.

Surreální zážitek

„Kouknul se na mě a mrknul,“ popsal herec, původem rovněž Mexičan, tento „surreální“ moment. Později se Edda setkal také s Guzmánovou ženou Emmou Coronelovou a jeho obhájcem. Podle médií Edda řekl, že Guzmán je vinný a musí být odsouzen.

Jednašedesátiletý Guzmán opakovaně sdělil, že by svůj životní příběh rád viděl v knižní nebo filmové podobě.

Seriál Narcos: Mexico, který pojednává o mexickém obchodu s drogami, je od poloviny listopadu k vidění na internetové televizi Netflix. Nyní se v hlavním městě Mexiku točí druhá série.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme