Nominace letošních cen Emmy opanoval s rekordem seriál Hra o trůny, HBO předčilo konkurenční Netflix

Závěrečná osmá série dramatického fantasy seriálu Hra o trůny získala 32 nominací na televizní ceny Emmy, což překonalo dosavadní rekord 27 nominací, které v roce 1994 měl kriminální seriál Policie New York. Nominacím v úterý kralovala společnost HBO, která je tvůrcem Hry o trůny a která si připsala celkem 137 nominací, zatímco konkurenční Netflix jich má 117. Ceny budou uděleny 22. září.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ze seriálu Hra o trůny

Ze seriálu Hra o trůny | Zdroj: HBO Europe

Úspěch Hry o trůny se očekával, ačkoli poslední řada se četným fanouškům nelíbila, takže v petici žádali její přetočení.

Drama získalo nominaci i v klíčových kategoriích, jako jsou nejlepší dramatický seriál, nejlepší herečka v dramatickém seriálu (Emilia Clarkeová) či nejlepší herec v dramatickém seriálu (Kit Harington).

Finále seriálu Hra o trůny trhalo rekordy. HBO hlásí, že ho sledovalo přes 19 milionů lidí

Číst článek

O titul nejlepšího dramatického seriálu se s Hrou o trůny utkají například kriminální drama Volejte Saulovi, komediální drama Tohle jsme my či thrillerová série Na mušce s dramatem Boj o moc.

Šanci stát se nejlepším komediálním seriálem mají letos kriminální komedie Barry, sitcom The Marvelous Mrs. Maisel a také komedie Viceprezident(ka). Tu mnozí kritici ještě před zveřejněním nominací označili za favorita letošních Emmy. Pokud cenu Viceprezident(ka) získá, bude to po letech 2013, 2015 a 2017 její čtvrtá proměněná nominace.

Nominanty na nejlepšího herce v hlavní roli v komediálním seriálu se dnes stali Bill Hader (Barry), Michael Douglas (The Kominsky Method) nebo Don Cheadle (Černé pondělí), z hereček v této kategorii to jsou Julia Louisová-Dreyfusová (Viceprezident(ka)), Rachel Brosnahanová (The Marvelous Mrs. Maisel) nebo Christina Applegateová (Dead to Me).

V kategorii minisérie proti sobě stojí pětidílný seriál Černobyl o havárii sovětské jaderné elektrárny, drama Útěk z vězení v Dannemoře, kriminální seriál When They See Us či thriller Ostré předměty.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme