‚Bratr na mě křičel.‘ Poslední díly série o Harrym a Meghan popisují rozchod s královskou rodinou

Streamovací platforma Netflix zveřejnila poslední tři díly dokumentární série nazvané Harry a Meghan. Nové epizody popisují, jak se vévoda a vévodkyně ze Sussexu rozešli s britskou královskou rodinou. Oproti prvním třem dílům zaznívá tentokrát ve výpovědích Meghan a Harryho ostřejší kritika členů vládnoucí dynastie.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Harry and Meghan

Princ William je podle Harryho na straně instituce – královské rodiny, což vlastně chápe, že to je dědictví, se kterým se zkrátka William musí vyrovnat | Foto: Andrew Kelly | Zdroj: Reuters

Poslední díly jsou stejně dlouhé jako ty předchozí tři. Jedním z nejcitovanějších momentů je ten, kdy se princ Harry vymezuje vůči svému staršímu bratrovi, následníkovi trůnu princi Williamovi.

Dokonce ho obvinil z toho, že byl svým způsobem součástí mediálních útoků na něj a že královská rodina podstrkovala médiím smyšlenky, které měly poškodit především Meghan.

Stále tam zaznívá, že bulvární média jsou zodpovědná za leckteré tragédie. Harry dokonce tvrdí, že jeho manželka Meghan v souvislosti s mediálními tlaky potratila a dokonce prý měla uvažovat o sebevraždě.

Princ William je podle Harryho na straně instituce – královské rodiny, což vlastně chápe, že to je dědictví, se kterým se zkrátka William musí vyrovnat.

První díl dokumentárního cyklu o Harrym a Meghan neodhaluje nic nového. Navzdory velkým očekáváním

Číst článek

Buckinghamský palác oficiálně na obvinění v těchto dílech zatím nereagoval. Nijak se nevyjadřoval ani po uveřejnění prvních dílů této série.

Britská média věnovala první sérii velkou pozornost. Nyní je, zdá se, menší. Ve čtvrtek, kdy Netflix díly zveřejnil, poutala hlavní pozornost v Británii stávka zdravotních sester.

Média se tomu samozřejmě věnují, přinášejí nejrůznější analýzy a píší třeba o tom, že seriál nepřinesl žádné nové informace k obviněním z rasismu, která zazněla v rozhovoru s moderátorkou Oprah Winfreyovou.

Připomínají také, že se jedná o jednostranný pohled Harryho a Meghan. K tomu, abychom měli komplexní obraz, bychom potřebovali stanovisko druhé strany, ale ta se zřídkakdy k takovým věcem vyjadřuje.

Jaromír Marek, fos Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme