Rod draka. HBO natočí seriál o dynastii Targeryenů, chce navázat na celosvětový úspěch Hry o trůny

Televize HBO chce navázat na globální úspěch své adaptace populární fantasy ságy Hra o trůny. Divákům proto nabídne desetidílný seriál o událostech, které jejímu ději předcházely. Řada s názvem House of Dragon (Rod draka) bude vycházet z knihy Oheň a krev amerického spisovatele George Raymonda Richarda Martina. Oznámil to programový šéf HBO Casey Bloys při prezentaci streamovací služby HBO Max, která má být uvedena do provozu v květnu 2020.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Děj chystané řady bude o tři století předcházet události původního seriálu a bude se soustředit na rod Targaryenů. Ten ve Hře o trůny, která skončila letos v květnu osmou řadou, zosobňovala královna Daenerys, v podání Emilie Clarkeové, se svými draky.

Finále seriálu Hra o trůny trhalo rekordy. HBO hlásí, že ho sledovalo přes 19 milionů lidí

Číst článek

HBO zároveň odmítla komentovat zprávy, že upustila od jiného příběhu, který se měl odehrávat dokonce tisíc let před dějem Hry o trůny. Podle agentury AP byl už k zavržené řadě natočen v Severním Irsku natočen pilotní díl, v němž hraje Naomi Wattsová.

Seriál Hra o trůny vznikl na motivy Martinovy série románů nazvané Píseň ledu a ohně. Letos získal počtvrté americkou televizní cenu Emmy v kategorii nejlepší dramatický seriál.

Obsazení nové řady a to, kdy ji budou moci diváci začít sledovat, HBO neprozradila.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme