Server iROZHLAS.cz a mujRozhlas spouští aplikace pro smart TV, ty přinesou zpravodajství i podcasty

Zpravodajský server iROZHLAS.cz představuje aplikaci pro smart TV a HbbTV, doplňuje tak současný web a mobilní aplikaci. Čtenáři v ní najdou všechny aktuální články i přehled nejdůležitějších denních zpráv. Svou aplikaci přináší také audioportál Českého rozhlasu mujRozhlas, umožní živě poslouchat všech jeho 26 stanic. Obě aplikace jsou dostupné pro chytré televize s operačními systémy Android, Samsung Tizen a LG WebOS.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

iROZHLAS spouští novou aplikaci pro smart TV

iROZHLAS spouští novou aplikaci pro smart TV | Foto: Aleš Vavřík | Zdroj: Český rozhlas

Pro čtenáře zpravodajského serveru Českého rozhlasu iROZHLAS.cz přináší nová aplikace v sekci Zprávy přehled článků stejně jako na webu, může si procházet jak homepage, tak jednotlivé rubriky podle témat, která ho zajímají.

Mobilní aplikace iROZHLAS.cz získala cenu v soutěži internet Effectiveness Awards

Číst článek

Aplikace iROZHLAS zároveň přináší speciální režim Carousel, který umožní pustit si ve zjednodušené podobě nejdůležitější zprávy dne ve formě automatické slideshow. Velký náhledový obrázek doplněný o hlavní textové shrnutí je ideální jak pro domácnosti, tak i pro veřejná místa.

Přes aplikaci iROZHLAS se lze dostat také k živému vysílání Českého rozhlasu, uživatel si může pustit stanice Radiožurnál nebo Plus. Tato podoba aplikace je startovní čára, v budoucnu se bude rozvíjet tak, aby reagovala na potřeby čtenářů a přinášela jim obsah v podobě specifické pro televizi.

Novinku zpravodajského serveru doplňuje aplikace audiotéky mujRozhlas, která přináší kromě živého poslechu všech stanic Českého rozhlasu také přístup k podcastům nebo archivovaným pořadům tak, jako na webu nebo v mobilní aplikaci.

Obě aplikace jsou dostupné na všech televizích s operačním systémem Android TV, systémem LG WebOS TV od verze 3.5 a se systémem Samsung Tizen na modelových řadách televizí zhruba od roku 2018. Stažení probíhá přes obchody s aplikacemi, který každá platforma v menu televizoru nabízí.

Na vaše dotazy, připomínky nebo nápady na nové funkce se těšíme na e-mailu aplikace@rozhlas.cz.

iROZHLAS spouští novou aplikaci pro smart TV | Foto: Aleš Vavřík | Zdroj: Český rozhlas

bko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme