Zemřela herečka Jana Drbohlavová. Ztvárnila roli učitelky v Dívce na koštěti a propůjčila hlas Nšo-či

Ve věku 78 let zemřela herečka Jana Drbohlavová. Informaci serveru Blesk.cz potvrdil Radiožurnálu šéf herecké asociace Ondřej Kepka. Lidé si Drbohlavovou pamatují například z role učitelky v komedii Dívka na koštěti nebo ze seriálu Arabela. Věnovala se i dabingu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herečka a dabérka Jana Drbohlavová zemřela ve věku 78 let

Herečka a dabérka Jana Drbohlavová zemřela ve věku 78 let | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Nejen že byla skvělou herečkou a dabérkou, ale také moji blízkou přítelkyní, protože jsme se potkali už při Arabele. Takže ta smutná zpráva mě hluboce zasáhla,“ zavzpomínal na svoji zesnulou kolegyni šéf herecké asociace Ondřej Kepka.

Drbohlavová nastoupila po absolvování DAMU do Městských divadel pražských v roce 1963, dlouhá léta pak působila v Divadle ABC. Věnovala se ale i hraní ve filmu a v televizních seriálech, její nejznámější rolí byla asi učitelka Pešková v pohádce Dívka na koštěti. 

Věnovala se také dabingu a rozhlasovému herectví. Namluvila několik televizních večerníčků a hlas propůjčila například indiánce Nšo-či v sérii o Vinnetouovi. V roce 2007 získala od Herecké asociace Cenu Františka Filipovského za celoživotní mistrovství v dabingu. 

vvr, jak, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme