Případ novinářky Kim Wallové inspiroval televizní tvůrce. Chystají seriál o vyšetřování její vraždy

Vyšetřování vraždy švédské novinářky Kim Wallové na palubě ponorky dánského konstruktéra Petera Madsena inspirovalo televizní tvůrce k nápadu natočit o kriminálním případu ze srpna 2017 seriál. Režie se má ujmout jeden ze scénáristů dánského politicko-dramatického seriálu Vláda Tobias Lindholm, informovala agentura AFP. Natáčení seriálu The Investigation má začít v příštím roce.

Tento článek je více než rok starý.

Kodaň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novinářka Kim Wallová

Novinářka Kim Wallová | Zdroj: Reuters/TT NEWS AGENCY

Seriálové drama nabídne unikátní obraz o celém vyšetřování, které vedl šéf kodaňské kriminální policie Jens Möller, uvedla produkční společnost Fremantle.

Za mučení a vraždu Kim Wallové doživotí. Peter Madsen si v Kodani vyslechl rozsudek

Číst článek

Novinářka Wallová nastoupila 10. srpna 2017 večer na ponorku Nautilus společně s dánským majitelem plavidla. Chtěla o tomto konstruktérovi-samoukovi posedlém dobýváním moří a vesmíru napsat článek. V noci však její průvodce nahlásil její zmizení. Později byly v moři nalezeny části těla novinářky.

Madsen byl usvědčen z vraždy a dostal doživotní trest. V seriálu však údajně jeho postava figurovat nebude. „Nechci dělat kriminální seriál okouzlený viníkem nebo zločinem,“ přiznal Lindholm, který se ujme scénáře i režie seriálu s názvem The Investigation (Vyšetřování).

Scénárista navázal těsnou spolupráci s šéfem kodaňské kriminální policie i rodiči Kim Wallové. „Velmi brzy jsme se rozhodli, že osud Kim nesmí být zapomenut, a měli jsme úzkou spolupráci s Jensem Möllerem po celou dobu tohoto případu,“ uvedli podle prohlášení rodiče oběti, Ingrid a Joachim Wallovi.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme