Česká televize natáčí nový seriál. Macháček a Cina se představí v roli vyšetřovatelů paranormálních jevů

Česká televize a německá ZDF začaly společně natáčet komediální seriál To se vysvětlí, soudruzi! Tvůrci chtějí navázat na koprodukční projekty Československa a Západního Německa z druhé poloviny minulého století. Osmidílná série s Jiřím Macháčkem a Janem Cinou v hlavních rolích se inspiruje paranormálními záhadami z osmdesátých let. Seriál by měl být natočen v podobném duchu jako populární Návštěvníci, Létající Čestmír nebo Arabela.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká televize a německá ZDF začaly společně natáčet komediální seriál To se vysvětlí, soudruzi!

Ve studiích České televize na Kavčích horách bude zřízena laboratoř Ústavu paranormálních jevů | Foto: Česká televize | Zdroj: Česká televize

„V Československu v osmdesátých letech skutečně existoval ústav, který se zabýval paranormálními jevy, a my jsme se touto institucí pro náš seriál inspirovali. Bude plný záhad, které mají reálné vysvětlení, ale občas naši vyšetřovatelé zjistí, že ne všechno se dá vysvětlit rozumem,“ říká producent a režisér Matěj Chlupáček, který s Českou televizí už spolupracoval například na projektu Zrádci.

Festival Jeden svět zahájil dokument z Ukrajiny. Cenu Homo Homini získal venezuelský aktivista

Číst článek

V hlavních rolích se v seriálu To se vysvětlí, soudruzi! představí Jiří Macháček jako vyšetřovatel David Zajíc, který k paranormálním jevům projevuje značnou skepsi. Jan Cina ztvární naivního a nadšeného vědce Vojtu Beka, který se snaží dokázat, že paranormální jevy existují.

Obě hlavní postavy vyšetřují únosy mimozemšťanů, náboženské zázraky nebo útoky příšer. Společně s nimi řeší případy dvojice agentů StB. Po celou dobu mají za zády drsnou agentku Snížkovou (Anna Fialová) a jejího kolegu Horu (Leoš Noha).

V seriálu se objeví akční a dramatické scény, kdy muž v červené kápi tvrdě poráží jednoho veksláka za druhým nebo nalezení mrtvoly na samém vrcholku Ještědu.

Česká televize a německá ZDF začaly společně natáčet komediální seriál To se vysvětlí, soudruzi! | Foto: Česká televize | Zdroj: Česká televize

Laboratoř na Kavčích horách

Seriál režírují Matěj Chlupáček a Michal Samir podle scénáře Mira Šifry, Lucie Vaňkové a Marie Staré. Natáčet se bude na libereckém náměstí, do projektu se zapojili i herci z místního divadla. Filmové kamery zaberou i okolí Ještědu a Karlovy Studánky.

Studia České televize na Kavčích horách se promění v laboratoř Ústavu paranormálních jevů.

Postava zdravotní sestry se mě držela. Mám v sobě stejnou temnotu, říká držitelka Českého lva Melíšková

Číst článek

„Laboratoř byla vždy srdcem výzkumu, ať už seriózního, či zcela obskurního. Je dobře, že jedna právě teď vzniká v našich dílnách na Kavčích horách. Vždy mě totiž mrzelo, že Česká televize nejeví o paranormální jevy příliš mnoho zájmu, a tak doufám, že laboratoř i celý seriál pomohou tento neblahý stav změnit,“ uvádí s nadsázkou kreativní producent ČT Jan Lekeš.

„Seriály, které jsme všichni jako děti milovali a které natáčela Československá televize v koprodukci se západním Německem, byly zábavné, plné fantazie a pro celou rodinu. Jsme rádi, že seriál zaujal nejen Českou televizi, ale i německou ZDF, a po desítkách let jsme tak obnovili spolupráci, vysvětluje producentka Maja Hamplová.

Seriál vzniká v koprodukci s českou Barlettou a německou společností Network Movie. Odvysílán bude v příštím roce.

anm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme