Netflix čeká, že mu po uvolnění opatření proti covidu přibude méně předplatitelů. Jeho akcie se propadly

Americký provozovatel placené internetové televize Netflix ve druhém čtvrtletí získal po celém světě 10,1 milionu nových předplatitelů. Firma těžila z opatření proti šíření koronaviru, kvůli kterým lidé trávili více času doma. Ve třetím čtvrtletí však Netflix počítá s prudkým zpomalením růstu, což vedlo k výraznému propadu ceny jeho akcií.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Netflix, televize, sledování, tv vysílání (ilustrační foto)

Ilustrační foto | Zdroj: Pixabay | CC0 1.0,©

Za první pololetí se počet předplatitelů zvýšil téměř o 26 milionů zhruba na 193 milionů. Růst ve druhém čtvrtletí překonal očekávání analytiků, kteří jej odhadovali asi na 8,1 milionu.

Karanténa přeje streamovacím službám. Netflixu přibylo za poslední tři měsíce 16 milionů uživatelů

Číst článek

Ve třetím čtvrtletí ale firma očekává jen 2,5 milionu nových předplatitelů, zatímco analytici předpovídali nárůst o 5,1 milionu, poznamenala agentura Reuters.

Netflix rovněž oznámil, že povýšil svého manažera Teda Sarandose, zodpovědného za obsah vysílání, do funkce spoluředitele. Sarandos tak bude stát v čele podniku po boku spoluzakladatele Reeda Hastingse.

„Ted je už po desetiletí mým partnerem. Tato změna činí oficiálním to, co už neformálně fungovalo – že Ted a já řídíme Netflix společně,“ uvedl Hastings. Upozornil také, že v dohledné době nemá v úmyslu z firmy odejít.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme