Kukačky podruhé zakukají. Druhá řada oblíbeného seriálu sleduje život v rodinách s vyměněnými dětmi

Dvě rodiny a dvě zaměněné děti. To je hlavní motiv seriálu Kukačky, který Česká televize odvysílala na začátku loňského roku. V těchto dnech tým v čele s režisérem Biserem Arichtevem natáčí druhou řadu. Objeví se v ní i některé nové postavy.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marta Dancingerová a Marek Adamczyk v seriálu Kukačky

Marta Dancingerová a Marek Adamczyk v seriálu Kukačky | Zdroj: Česká televize

Když tvůrci seriálu dokončili první řadu, netušili, že jeho sledovanost přesáhne 1,5 milionu. Ze třinácti dílů už diváci vědí, jak to bylo s výměnou synů dvou rodin.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kukačky zakukají na diváckých obrazovkách během příštího roku

„První řada byla o tom, jak se rodiny dozvěděly, že mají vyměněné chlapce. Ta druhá sleduje, jak se s tím snaží naučit žít a jak se v této situaci, která nemá dobré řešení, snaží to nejlepší najít,“ říká scenárista Jan Coufal, který poslední díl druhé série dopsal teprve před několika dny.

Kukačky režíruje Biser Arichtev. Se stejným týmem stojí i za seriály Vyprávěj a První republika. Druhá série Kukaček je podle něj o soužití. „Ve třinácti dílech hledáme odpovědi na otázky, kde jsou hranice soužití dvou rodin – a to zejména kvůli dětem,“ tvrdí.

V seriálu se opět objeví dvě rodiny – Kadlecových a Holcových. Hlavní role hrají Marta Dancingerová s Markem Adamczykem a Sabina Remundová s Davidem Novotným. Jejich takřka společné děti Theo Schaefer a Viktor Sekanina.

„Hraju Jakuba, který trpí Aspergerovým syndromem. Má rád pořádek. Když se pro něco rozhodne, tak si za tím jde,“ říká Viktor, kterého diváci ze seriálu neznají jinak než v červeném polotričku.

Režiséru Biseru Arichtevovi se po dvouleté pauze s oběma chlapci pracuje snadněji. „Děti jsou starší, daleko lépe a rychleji chápou, co po nich požadujeme. Chci ale zachovat jejich dětskou křehkost, která se s věkem vytrácí,“ dodává.

Jak seriály startují hudební retrománii? Nostalgie, naděje a pozitivní vlna, zdůvodňuje publicista

Číst článek

Přestože se seriál věnuje těžkému tématu, je protkán humorem a ironií. „Je to rodinný seriál, na který by se měla dívat celá rodina, tím líp, když si z něho něco vezmou a třeba si uvědomí, jaké mají štěstí, že jsou pohromadě,“ líčí scenárista Coufal.

Pokračování divácky oblíbeného seriálu nominovaného na dva České lvy a Cenu české filmové kritiky filmaři natáčejí do října na několika místech v Praze a středních Čech. V nové sérii se vedle známých tváří objeví nové postavy ztvárněné třeba Lucií Žáčkovou nebo Martinem Písaříkem. Na obrazovkách se objeví příští rok.

Tomáš Maleček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme