Adaptace videohry The Last of Us se dočká premiéry, diváky zavede do USA zdevastovaných pandemií

V pondělí v noci má na stanici HBO premiéru dlouho očekávaný seriál The Last of Us natočený podle stejnojmenné celosvětově úspěšné videohry. Na scénáři se podílel přímo vedoucí herního projektu Neil Druckmann a také autor oceňovaného seriálu Černobyl Craig Mazin.

Tento článek je více než rok starý.

USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

The Last of Us je jednou z nejočekávanějších seriálových událostí roku

The Last of Us je jednou z nejočekávanějších seriálových událostí roku | Zdroj: HBO Max

Příběh videohry začíná v roce jejího vydání – tedy 2013, kdy lidstvo čelí pandemické nákaze parazitické houby Cordyceps.

Přehrát

00:00 / 00:00

Amerika, kterou zdevastovala nákaza parazitickou houbou. Poslechněte si více o jednom z nejočekávanějších seriálů roku The Last of Us

V ději pak poskočíme o 20 let dopředu. Hlavní hrdinové, Joel (v seriálu ho hraje Pedro Pascal, známý třeba ze seriálu Narcos) a 14letá Ellie (ztvárněná Bellou Ramseyovou, která  zazářila v seriálu Hra o trůny jako Lady Mormont) společně putují zdecimovanou Amerikou poté, co bylo lidstvo téměř vyhlazeno.

Po cestě za svým cílem čelí nejen infikovaným jedincům, kterým houba napadla mozek, ale také nepřátelským skupinám lidí bojujících stejně jako oni o přežití.

Postapokalyptický survival horor amerického studia Naughty Dog vyšel původně pro konzoli Playstation 3. Dočkal se několika remasterovaných verzí a v březnu byl měla vyjít také pro systém Windows.

Jako Joel a Ellie se představí Pedro Pascal a Bella Ramseyová | Zdroj: HBO Max

Po svém vydání získala hra velkou popularitu nejen mezi hráči, ale odnesla si i řadu ocenění včetně britské ceny BAFTA pro nejlepší videohru. V roce 2020 se pak dočkala podobně úspěšného pokračování.

Seriál už mělo možnost v předstihu vidět téměř 70 filmových kritiků a ti na recenzním serveru Rotten Tomatoes nešetří chválou – dohromady seriálu dali 97 procent.

Hrdinové brouzdají postapokalyptickým světem | Zdroj: HBO Max

Alžběta Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme