Seriál, který kvůli nekorektnosti není pro každého. V neděli má premiéru Liga mužské moudrosti

Tvůrci internetového seriálu sKORO NA mizině v neděli vpodvečer divákům představí nový seriál s názvem Liga mužské moudrosti, který je opět financován z příspěvků od fanoušků. Nebude to ale podívaná pro každého. Režisér Vladimír Skórka upozorňuje, že seriál je odpovědí na dnešní přehnanou hyperkorektost.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mužské moudrosti na seriál sKORO NA mizině navazuje nejen stylem, ale také herecky. Opět uvidíme třeba Jiřího Langmajera (na snímku) nebo Josefa Kalužu.

Liga mužské moudrosti na seriál sKORO NA mizině navazuje nejen stylem, ale také herecky. Opět uvidíme třeba Jiřího Langmajera (na snímku) nebo Josefa Kalužu. | Zdroj: Liga mužské moudrosti

„Takový prvotní impulz bylo, když jsme se v novinách dočetli, že velikáni zábavy, jako jsou třeba John Cleese z Monty Python a podobně, jsou regulérně žalováni za některé skeče, které natočili, protože jsou nekorektní,“ popsal Radiožurnálu Skórka.

Přehrát

00:00 / 00:00

V neděli má premiéru seriál Liga mužské moudrosti. Více si poslechněte v reportáži Alžběty Havlové

Seriál bude stejně jako ten předchozí vysílat youtubový kanál Dobře vycpaný bobr. Styl humoru už napovídá nejen duo scenáristů, Martin Šimíček a Petr Kolečko, ale taky ukázka.

Liga mužské moudrosti na seriál sKORO NA mizině navazuje tedy nejen stylem, ale také herecky. Opět uvidíme třeba Jiřího Langmajera nebo Josefa Kalužu.

Dexter se vrací. Oblíbený seriál o vrahovi míří po osmileté pauze zpět na televizní obrazovky

Číst článek

Novými tvářemi pak bude Michal Isteník, hospodský Eda ze seriálu Most!, nebo Eva Leinweberová známá jako Jituš z filmu Účastníci zájezdu. V roli Roma Táncoše debutuje Martin Gorol.

„Tahle část takzvané cancel culture, kdy se ruší věci, které dříve byly v pořádku a fungovaly, ale najednou jsou špatně, mizí sochy, humor, dokonce komici se musí omlouvat za některé své stand-upy, které prováděli… Nemyslíme si, že tímhle regulovat svobodu slova je správně. A proto jsme vytvořili tento seriál, který používá nekorektní humor a má být především zábavný a hned v druhém plánu by měl nutit k zamyšlení nad některými věcmi,“ vysvětluje námět seriálu režisér Vladimír Skórka.

Doufá, že rozproudí debatu o tom, kde jsou hranice fenoménu cancel culture a hyperkorektnosti obecně. 

Alžběta Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme