Nominacím na televizní ceny Emmy vévodí Saturday Night Live a Westworld

Sci-fi seriál z produkce HBO Westworld a komediální show televize NBC Saturday Night Live získaly největší počet nominací na televizní ceny Emmy. Během předávání 17. září mohou tvůrci každého z nich uspět ve 22 kategoriích. Nominace zveřejnila americká televizní akademie.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alec Baldwin jako Donald Trump

Alec Baldwin jako Donald Trump | Zdroj: ČTK

K dalším favoritům budou patřit seriály Feud a Stranger Things s 18 nominacemi, Veep navržený v 17 kategoriích či Sedmilhářky a Fargo, které mohou obdržet až 16 ocenění.

Dlouholetá úspěšná parodická show vysílaná na NBC jednou týdně od roku 1975 získala nominace především v hereckých kategoriích. Cenu může dostat třeba Alec Baldwin, jehož ztvárnění Donalda Trumpa se nejednou stalo námětem seriózního politického zpravodajství i popuzených reakcí od šéfa Bílého domu.

Mezi dalšími navrženými herci jsou například Kevin Spacey za roli prezidenta v seriálu Dům z karet, Nicole Kidmanová a Reese Witherspoonová za komediálně dramatickou sérii Sedmilhářky či Ewan McGregor za krimi Fargo.

Ve sledované kategorii nejlepší dramatický seriál mohou uspět série Volejte Saulovi, Dům z karet, Příběh služebnice, The Crown, Stranger Things, This Is Us a Westworld.

Z televizních společností získala nejvíce nominací podobně jako v minulých letech HBO, která si jich odnesla rovných 110, následována internetovou televizí Netflix s 91 a klasickou NBC se 60 nominacemi.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme