Nová celoplošná televize Tuty odstartuje 1. června, bude šířena bezplatně

1. června odstartuje vysílání nové televize Tuty. Ve vysílání se objeví seriály Teletubbies a Winx Club, významnou roli ve vysílání má hrát i fenomén youtuberingu. Rozjezd projektu si vyžádá desítky milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Od 1. června bude v Česku vysílat nová televize pro děti Tuty

Od 1. června bude v Česku vysílat nová televize pro děti Tuty | Foto: Tuty Broadcasting

1. června v půl šesté ráno odstartuje nová česká televize Tuty. Diváci ji najdou na satelitu (Skylink, bez kódování), v pozemním vysílání (Regionální síť 8), kabelových sítích (UPC, jedná se s O2TV) i na internetu – web www.tuty.tv.

S distribucí se počítá v České republice a na Slovensku. Stanice má být věnována divákům ve věku od 4 do 10 let, těm bude patřit zejména dopolední program, odpoledne a večer pak publiku od 11 do 17 let. Do budoucna chce využít i technologii HbbTV.

Co se týká obsahu televize, diváci ve vysílání najdou například premiérové díly Teletubbies, Winx Club, Degrassi nebo LOL. Nová televize nabídne i vlastní pořady jako TUTYriál, Zapotíš se! VIP u nebo Tydlity. V nich diváci dostanou například tipy na to, jak si vylepšit svůj pokoj.

Ve vzdělávacím pořadu Zapotíš se! se vysílání zaměří na zdravý životní styl. „VIP u" bude lifestylovým magazínem ze světa celebrit, Věnovat se bude i filmu a hudbě. Významný prostor má na Tuty TV dostat i fenomén „youtuberství". Stanice spolupracuje s vybranými českými youtubery a doplní je i o některé zahraniční.

Lukáš Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme