Česká televize představí na úvod roku 2020 tři nové kriminálky. Uvede ale i detektivní komedii

Česká televize v lednu a únoru uvede především dramatický žánr. Zastoupí ho mimo jiné tři nové kriminální minisérie a seriály Místo zločinu Ostrava, Zrádci a Vysoká hra natočené podle skutečných událostí. Dramatický příběh nabídne dvoudílný televizní film Stockholmský syndrom i životopisný film o životě herečky Jiřiny Štěpničkové Past.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Svatopluk Skopal se v rodinné kriminální komedii Poldové a nemluvně představí jako policejní legenda a hlava rodiny.

Petr Dvořák, ředitel České televize | Zdroj: Česká televize

Komorní drama o hledání životní rovnováhy vypráví příběh navrátilce z cizinecké legie Veterán. Novináře o tom v úterý informoval generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Sezona bude hodně dramatická, ne okolo České televize, ale v České televizi. Abychom zmírnili tu ‚krimináladu‘, tak uvedeme například rodinnou detektivní komedii Poldové a nemluvně,“ řekl.

Třináctidílný seriál z moravskoslezské metropole Místo zločinu Ostrava představí dvojici zdánlivě velmi odlišných kriminalistů – Emu a Honzu. Během dalších případů se z nich stane dvojice, která se profesionálně doplňuje a postupně v sobě nachází dokonce možná víc než kolegiální náklonnost. V hlavních rolích se představí Pavla Beretová a Stanislav Majer.

Na obrazovky se vrací Manželské etudy. Nová generace nabídne pět příběhů okem Hany Třeštíkové

Číst článek

Tři týdny v životě drogového dealera zachycuje minisérie Zrádci pojednávající o nerovném boji policie s drogovou mafií a o morálních hranicích, které je někdy třeba v tomto boji překračovat.

„Na scénáři se mi líbilo, že každá postava má nejednoznačný charakter, fascinovala mě ta aktuálnost,“ podotkla Lenka Krobotová, která v příběhu ztvárnila vyšetřovatelku.

„Zrádci jsou fascinující tím, že rozkrývají pozadí česko-vietnamské drogové mafie, která ovládá 70 procent trhu s pervitinem. Je známá po celém světě. Kdybych chtěl být ironický, tak bych řekl, že mladí lidé v Evropě nás znají pro pivo, památky a pervitin,“ řekl režisér Viktor Tauš.

Hrdiny seriálu Vysoká hra od režiséra Jiřího Svobody jsou zásadový policista a ambiciózní novinářka (Richard Krajčo a Anna Fixová), kteří se ocitli na stopě korupční kauzy. Jako inspirace tomuto thrilleru posloužily zkušenosti reálného policisty Václava Lásky, který byl součástí elitního vyšetřovacího útvaru a na základě své praxe napsal román. Hlavní hrdinou je policista protikorupčního útvaru Tomáš Krása.

„Tomáš je vystudovaný právník, který ale nechce stát na této straně zákona, nechce vytahovat lidi ven z vězení, ale naopak by je tam raději zavíral. Proto jde k zvláštnímu útvaru u policie a snaží se odhalovat korupci někdy i trochu na vlastní pěst. Je to takový samorost a nemyslím si, že se to všem líbí. Sám nevím, jestli bych měl na takovou práci žaludek a taky odvahu, zvlášť když víte, že vám může jít o život,“ uvedl jeho představitel Krajčo.

Jak si nepodělat život? Poradí čtveřice komediálních filmů z nového cyklu České televize

Číst článek

Děj psychologického dramatu s detektivními prvky Stockholmský syndrom zavede diváka do prostředí obchodu s bílým masem.

„Vyprávíme příběh, který se může stát každému z nás. Začíná mezní situaci, v níž se ocitnou dva muži, otcové dcer, a která odstartuje celou řadu dramatických událostí. Postavy Stockholmského syndromu záměrně vystavujeme morálním zkouškám a ne všechny v nich obstojí,“ sdělila kreativní producentka Kateřina Ondřejková.

Česká televize byla loni nejsledovanější televizní skupinou u diváků starších 15 let, následuje Nova, která veřejnoprávní televizi předstihla v hlavním večerním vysílacím čase. Třetí je skupina Prima, která ale zaznamenala největší nárůst. ČT loni zvýšila u svých kanálů v souhrnu podíl na sledovanosti o 0,9 procentního bodu na 30,1 procenta, skupina Nova měla o jeden procentní bod méně a Prima vykázala podíl 22,7 procenta.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme