Když medvědy honí mlsná. Nový večerníček nabídne příběhy věčně hladových kamarádů

Do jakých šlamastyk se dokáže v honbě za něčím dobrým na zub dostat dvojka hladových medvědů, ukáží televizním divákům nové Mlsné medvědí příběhy. Večerníček na motivy knížek Zbyňka Černíka vznikl v mezinárodní koprodukci Česka, Irska, Slovenska a Polska. První z celkem šestadvaceti dílů odvysílá ČT2 a ČT :D v neděli 24. ledna.

Tento článek je více než rok starý.

Lesní chýše Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z večerníčku Mlsné medvědí příběhy

Z večerníčku Mlsné medvědí příběhy | Zdroj: Bionaut / Česká televize

„Kde se tu vzala ta strašná hromada nádobí?“ ptá se překvapený Miška, zatímco se v kuchyni proplétá mezi komínky špinavých talířů, hrnců a pánví.

„Vůbec nemám tušení,“ odpovídá mu Nedvěd. „Leda že by to bylo nádobí od včerejší večeře – a taky odpolední svačiny, oběda, předkrmu a snídaně.“

MLSNÉ MEDVĚDÍ PŘÍBĚHY

animovaný večerníček
stopáž: 26 x 7 min
režie: Alexandra Májová, Kateřina Karhánková
scénář: volně na motivy knížek Zbyňka Černíka
hudba: Prokop Holoubek
v českém znění: Lukáš Příkazký, David Novotný, Jan Vondráček, Pavla Tomicová, Zuzana Bydžovská, Jan Cina, Pavla Tomicová, Jan Vondráček, Robert Mikluš

Dvojice medvědů nemůže být rozdílnější. Jeden je velký, druhý mrňousek. Jeden je pohodář, kterého jen tak něco nerozhází, druhý se zase velmi snadno poleká. Jejich společný život v útulném lesním domečku ale není žádná nuda. Když už Nedvěd dostane nějaký nápad, Miška se k němu tuze rád přidá.

Oba jsou velcí jedlíci, a tak se většina jejich každodenních dobrodružství točí kolem toho, jak se dostat k něčemu chutnému k snědku. Kvůli jídlu jsou totiž ochotní podstoupit i nemalá rizika.

Jednou si třeba věčně hladoví brtníci uvaří kávu, aby se neupadli v zimní spánek a dočkali se sněhu. A to všechno, protože si usmyslí, že ho budou moci sníst stejně jako sníh z bílků. Jindy zase ve svém sklepě objeví šišlajícího netopýra Mojmíra, když si tam jdou pro kompot s třešněmi.

„Večerníček je plný zábavných charakterů, vtipných situací a veselých chytlavých písniček. Chtěly jsme, aby seriál děti na prvním místě hlavně pobavil, ale na druhém je i něčemu přiučil, hlavně na poli mezilidských vztahů,“ říkají režisérky Kateřina Karhánková a Alexandra Májová.

Z večerníčku Mlsné medvědí příběhy | Zdroj: Bionaut / Česká televize

Obě animátorky už za svou tvorbu posbíraly řadu ocenění z domácích i zahraničních festivalů. Karhánková například předloni za animovaný kraťas Plody mraků získala na Berlinale cenu od Evropské asociace dětského filmu, Májová zase aktuálně putuje po nejvýznamnějších mezinárodních přehlídkách se svou Pračkou.

Úspěch z domácích i zahraničních akcí už si ale stačili přivézt i samotní Miška s Nedvědem. Kromě účasti v soutěži prestižního festivalu ve francouzském Annecy bodovaly také na domácím Anifilmu nebo na Mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně. 

Filmové Mlsné medvědí příběhy tento týden dokonce oslavily nominaci na Českého lva v nové kategorii věnované animovaným snímkům.

V rolích medvědích kamarádů uslyší diváci Davida Novotného a Lukáše Příkazkého. Dalším zvířecím postavám své hlasy propůjčili Zuzana Bydžovská, Jan Cina, Pavla Tomicová, Jan Vondráček a Robert Mikluš.

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme