Jen vy a Bůh. V nové ruské reality show si dobrovolníci vyzkouší život mnicha v klášteře

Ruská náboženská televizní stanice Spas chystá reality show Ostrov. V zapadlém pravoslavném Nilovském klášteře na jezeře Seliger v Tverské oblasti, kde se pořad bude natáčet, bude moct desítka dobrovolníků údajně objevit sebe samotné, poznat pravidla mnišského života a najít odpovědi na otázky, které už je dlouhou dobu trápí.

Stolobnyj (Rusko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Tady jste jen vy a Bůh,“ hlásá krátké propagační video k pořadu, který se označuje za „první reality show natáčenou v ústraní od světa“. Podle generálního ředitele televize Borise Korčevnikova začne natáčení v listopadu, uvádí server Moscow Times.

Voděodolný náramek, který zaznamenává modlitební historii. Vatikán představil elektronický růženec

Číst článek

Deset účinkujících se pod dohledem kamer zavře na měsíc do kláštera, který leží na ostrově uprostřed jezera mezi Moskvou a Petrohradem. Podle náborového videa se během pobytu pokusí obstát před Bohem.

Jak uvádí Moscow Times, úkolem účastníků pořadu bude například úklid kláštera, výroba konzerv a svíček a práce v klášterní pekárně a lékárně nebo na místní farmě. Ačkoli je klášter z 19. století výhradně mužský, do chystané reality show se mohou přihlásit i ženy.

Korčevnikov neuvedl, zda bude mít pořad i soutěžní prvky, jak to obvykle bývá v jiných reality show. Rozhodně ale podle něj bude zábavné sledovat, jak se účinkující předhánějí v tom, kdo z nich bude nejlepším mnichem.

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme