Seriál Domek z karet končí. Netflix stažení populární série oznámil den po zveřejnění skandálu Kevina Spaceyho

Jeden z nejznámějších a neúspěšnějších amerických seriálů posledních let končí. Společnost Netflix, která seriál produkuje a pro kterou je Domek z karet jednou z vlajkových lodí, žádné oficiální zdůvodnění nenabídla. Jen oznámila, že šestá série naplánovaná na příští rok bude poslední.

Washington DC Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ze seriálu House of Cards (Domek z karet)

Ze seriálu House of Cards (Domek z karet) | Zdroj: Wikimedia Commons

Frank Underwood, hlavní postava seriálu Domek z karet, v dosavadních sériích provedl všechny myslitelné politické intriky, projevil svou bisexualitu, manipuloval, zastrašoval, vydíral, dokonce i vraždil.

Kevin Spacey čelí obvinění ze sexuálního obtěžování chlapce. 'Nepamatuji si to,' brání se herec

Číst článek

Nyní se tvůrci rozhodli populární sérii ukončit. Zprávy o stažení Domku z karet přitom přicházejí v době, kdy se na představitele hlavní role Kevina Spaceyho objevilo obvinění ze sexuálního obtěžování.

Podle všeho ovšem tato zpráva se stažením seriálu nesouvisí. Alespoň tak to říkají různé zdroje - třeba web Variety, který se zákulisí amerického filmového průmyslu dlouhodobě věnuje.

Ve Spojených státech teď ale naplno řeší kauzy sexuálního obtěžování v showbyznysu, kterou odstartovala série obvinění na adresu vlivného producenta Harveyho Weinsteina. I proto Netflix tvrdí, že obvinění Kevina Spaceyho, jakkoliv nejsou tak vážná, jako u Weisteina, rozhodně nebere na lehkou váhu.

Pro fanoušky seriálu je ale dobrá zpráva, že Netflix údajně připravuje takzvaný spin-off - tedy jakousi seriálovou odbočku zasazenou do stejného prostředí.

Ondřej Himmer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme