Jihokorejce zahltily mobil tisíce zpráv a hovorů. Její číslo se objevilo v seriálu Hra na oliheň

Netflix plánuje ve svém seriálu Hra na oliheň odstranit telefonní číslo. Jeho majitelka si totiž stěžovala, že byla zaplavena obrovským množstvím zpráv a hovorů. Měly jedno společné, lidé žádali po ženě, že se chtějí zúčastnit stejné hry, která se objevuje i v seriálu. Informoval o tom server BBC.

Soul Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stovky lidí toužících po snadných penězích se v jihokorejském seriálu přihlásí do Hry na Oliheň, která zpočátku vypadá jako neškodná dětská hra

Stovky lidí toužících po snadných penězích se v jihokorejském seriálu přihlásí do Hry na Oliheň, která zpočátku vypadá jako neškodná dětská hra | Zdroj: Netflix

„Tohle je telefonní číslo, které jsem používala přes deset let, takže jsem celkem dost zaskočena. Musela jsem ze svého mobilu odstranit více než 4000 čísel,“ řekla žena jihokorejskému serveru Money Today. Informaci přeložil server BBC.

Netflixu nepřibývají noví předplatitelé. Lákadlem se mají stát videohry, které plánuje nabízet

Číst článek

Podnikatelka ze Seongju na jihovýchodě Jižní Koreje líčila místním médiím, že obdržela denně tolik textů a hovorů na svůj mobil, že pro ní „bylo těžké pokračovat v každodenním životě“.

V jihokorejském seriálovém dramatu jsou lidé pozváni, aby zavolali na telefonní číslo, přes které se dostanou do dětské hry o peníze. Ta se ale pak následně zvrtne v boj o holý život. Lidé, kteří ženu kontaktovali, žádali o možnost se této hry zúčastnit.

„Nejdříve jsem nevěděla, proč se to děje, ale pak mi známý řekl, že mé číslo se objevilo ve Hře na oliheň a pak mi to došlo.“ Žena zároveň odmítla nabídky na kompenzaci v hodnotě pěti milionů wonů (v přepočtu přibližně 92 300 korun).

Netflix nároky na kompenzaci nijak nekomentoval, ale apeloval na diváky a fanoušky seriálu, aby se už nepokoušeli telefonní číslo kontaktovat.

„Společně s produkční společností pracujeme na tom, abychom případ vyřešili. To zahrnuje i editaci scén, ve kterých se telefonní číslo vyskytuje,“ vyjádřil se k věci ve středu Netflix.

Seriál Hra na oliheň vyšel na Netflixu 17. září. Podle dat americké společnosti se během pouhých deseti dnů dostal do čela žebříčků sledovanosti v 90 zemích světa.

svi Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme