Kultovní seriál Kancl slaví 20 let od odvysílání prvního dílu

Před 20 lety odvysílala stanice BBC první díl kultovního seriálu Kancl. Pořad britského komika Rickyho Gervaise, který v něm sehrál i hlavní roli, se stal tak populárním, že podle jeho předlohy natočili v USA dalších více než 200 dílů.

Slough Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Špatnou zprávou je že někteří z vás přijdou o práci - pozitivní ale je, že jsem byl povýšen,“ říká vedoucí kancelářské pobočky papírny David Brent. Tato věta vystihuje postavu, kterou Gervais vytvořil a ztvárnil. Je to samolibý, egoistický jedinec, pro kterého není kancelář pouze místo výkonu povolání, ale životní styl. 

Před 40 lety se v televizi poprvé objevil Schimanski. Svérázný komisař z Duisburgu byl miláčkem diváků

Číst článek

Britský komik je proslulý svým kontroverzním a často drsným smyslem pro humor. V jeho repertoáru se často objevují vtipy o předsudcích, které jsou Kanclem protkané skrz na skrz.

Nikdy jsem nechtěl nikoho svými vtipy urazit ani zranit. Každému připadá směšné něco jiného. A to že je někdo uražený, ještě neznamená, že má pravdu. Jsou lidé, které uráží třeba to, že něco není kvalitní, nebo dokonalé, jestli víte, co tím myslím,“ řekl Gervais o svém smyslu pro humor v americkém pořadu The Ellen DeGeneres Show. 

Právě v USA se dostalo komediálnímu pořadu větší pozornosti. Měl takový úspěch, že jej použili jako předlohu a s jiným hereckým obsazením natočili více než 200 dalších dílů. 

Martin Hrnčíř Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme