Sex ve městě je zpátky pod novým jménem. Jeho postavy zápasí s věkem i rotopedem

Carrie Bradshawová stále ví hodně o sexu a nebojí se zeptat. Hrdinky populárního amerického seriálu Sex ve městě se totiž téměř po dvaceti letech vrací na malé obrazovky v novém pokračování s názvem A jak to bylo dál... Hned jeho první dvě epizody, které měly minulý týden premiéru na streamovací platformě HBO GO, vzbudily pořádný rozruch, když se postaraly o propad akcií amerického výrobce rotopedů.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nové příběhy se znovu zaměří na osobní i profesní trable nerozlučných přítelkyň Carrie (Sarah Jessica Parkerová), Charlotte (Kristin Davisová) a Mirandy (Cynthia Nixonová), které tentokrát více než vlastní milostné pletky potrápí padesátka a neschopnost jít s trendy moderní doby.

Seriál South Park slaví 20 let. Už nám docházejí nápady, přiznávají tvůrci

Číst článek

Postava Samanthy, ztvárněná Kim Catrallovou, se z rozhodnutí své představitelky v seriálu neobjeví. To ale neznamená, že by byla úplně zapomenuta. 

Na to, že se jejich oblíbenkyně, která nikdy nešetřila historkami ze svých sexuálních eskapád, nevrátí, se nicméně mohli fanoušci Sexu ve městě připravit dopředu. Šok si tak pro ně tvůrci připravili už v úvodní epizodě v podobě nečekaného kolapsu jedné z postav po jízdě na rotopedu, což v reakci na to vedlo k 16procentnímu propadu tržních akcií jejich výrobce, americké společnosti Peloton.

Firma nejdříve podle BBC na dějový zvrat odpověděla prohlášením, že k incidentu přispěla životospráva a rodinná anamnéza té konkrétní fiktivní osoby, a že jízda na rotopedu naopak mohla její srdeční příhodu oddálit.

V neděli pak Peloton na svých sociálních sítích zveřejnil krátké parodické video, na které si seriálová postava užívá poklidného večera na gauči, příhodně situovaném před rotopedem. A hlavně, jak dodává hlas herce Ryana Reynoldse, je živá a zdravá.

Sex ve městě byl mezi lety 1998 a 2004 jednou z vlajkových lodí HBO. Jeho scénář vycházel ze knižní sbírky sloupků americké novinářky Candice Bushnellové, která se stala předobrazem pro hlavní roli botami a láskou posedlé Carrie Bradshawové.

Seriál se za šest sérií a necelou stovku odvysílaných dílů stal celosvětovým hitem. Na své konto přidal i sedm prestižních cen Emmy nebo osm Zlatých glóbů, a to za nejlepší komediální seriál a herecké výkony Parkerové, Catrallové a Nixonové. V letech 2008 a 2010 ho následovaly dva komerčně úspěšné, ale kritiky spíše zavrhované filmy.

Pokračování s názvem A jak to bylo dál… bude mít celkem deset epizod. První dvě uvedlo HBO GO ve čtvrtek 9. prosince s tím, že každý týden přibude jedna další.

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme