Simpsonovi po 27 letech mění skladatele. Tvůrci hledají nový styl hudby, znělka ale zůstane

Producenti oblíbeného amerického seriálu o žluté rodince propustili skladatele Alfa Clausena. Zprávu přinesl server Variety. Clausen pro obyvatele Springfieldu skládal hudbu 27 let, dvakrát za ni dokonce získal televizní cenu Emmy. Tvůrci seriálu údajně hledají „jiný styl hudby“. Stanice Fox, která Simpsonovi vysílá, odmítá Clausenovo propuštění komentovat.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alf Clausen za hudbu k Simpsonovým obdržel kromě dvou výher také 21 nominací. Pro populární rodinku skládal od roku 1990, jeho hudba je tak slyšet u více než 560 epizod.

Poslední epizoda s Clausenovou hudbou byla odvysílána v květnu. Premiéra 29. řady Simpsonových je stanovená na 1. října a zatím není jasné, kdo k ní složí hudbu.

Ačkoli Simpsonovi i po necelých 30 letech na obrazovkách nadále profitují, Clausenův vyhazov měl údajně souviset s krácením výdajů, píše server Variety. Clausen totiž při nahrávání skladeb využíval 35členný orchestr, jak si to tvůrce Simpsonových Matt Groening od samotného začátku seriálu přál. Výdaje pro všechny hudebníky se tak ročně pohybovaly v milionech dolarů.

Úvodní znělka, kterou pro seriál složil skladatel Danny Elfman, by se podle informací Variety měnit neměla.

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme