Slováci vyhlížejí nové sportovní kanály s Ligou mistrů. Firmě Orange pomáhá česká O2

O spuštění televize společnosti Orange spekulují slovenská média řadu měsíců. Nabídnout má sportovní kanály, na kterých budou moct Slováci sledovat mimo jiné Ligu mistrů. Firmě Orange pomáhá s přípravami česká O2, ta má postavit sportovní kanály na klíč.

Tento článek je více než rok starý.

Bratislava/Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Bayernu po dvou výhrách postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů

Ilustrační foto | Foto: Murad Sezer | Zdroj: Reuters

Společnost Orange připravuje na Slovensku spuštění exkluzivních sportovních kanálů, které by měly nabídnout mimo jiné přenosy z fotbalové Ligy mistrů UEFA.

Zakázku vyřizuje pro operátora podle informací Digitálního rádia, portálu Českého rozhlasu, firma O2 Czech Republic patřící do skupiny PPF Petra Kellnera. Již požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání prostřednictvím své dceřiné společnosti O2TV o satelitní licenci pro nové kanály Orange Sport.

Důvod, proč o licenci žádá O2 a nikoliv Orange, je ten, že držitelem vysílacích práv pro Ligu mistrů UEFA je na území České republiky a Slovenska právě O2.

Podle informací Digitálního rádia by měla O2 Czech Republic medializovat dohodu s Orangem v průběhu následujících hodin. Za společností O2TV stojí jednatel Jan Bechyně a také generální ředitel největšího tuzemského IPTV poskytovatele Jindřich Fremuth.

O spuštění satelitní televize společnosti Orange už slovenská média spekulují řadu měsíců. Firma se sama o sobě prezentuje jako největší mobilní operátor u našich východních sousedů.

Televizní služby již Orange na Slovensku provozuje, jde ale o IP televizi, satelitní verze v jejím portfoliu chybí. Na Slovensku funguje celá řada satelitních služeb, jako je Skylink, MagioSat (Slovak Telekom), AntikSat nebo Flix TV.

Lukáš Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme