South Park je zpět s postpandemickým speciálem, paroduje neočkované, osobnosti i kulturu

Pandemie koronaviru nemustí ustoupit v příštích letech. Dokonce ani v desítkách let. Takovou vizi přináší tvůrci oblíbeného animovaného seriálu Městečko South Park v novém televizním filmu s názvem Post Covid. Ve skoro hodinovém příběhu se známé postavy, 40 let v budoucnosti, již skoro dostávají z pandemie. Nebude to však úplně snadné.

Tento článek je více než rok starý.

South Park Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eric, Stan, Kyle a Kenny - hlavní postavy seriálu Městečko South Park

Záběr ze seriálu Městečko South Park | Zdroj: South Park Studios website

South Park: Post Covid je prvním ze čtrnácti plánovaných projektů, ke kterým se studiu Paramount tvůrci Trey Parker a Matt Stone zavázali v letos podepsané smlouvě za 900 milionů dolarů. Smlouva kromě těchto projektů, které vyjdou exkluzivně na streamovací platformě studia Paramount+, zahrnuje i prodloužení seriálu do 30. sezóny.

Zastřelení kameramanky je špička ledovce. Nehodám při natáčení má předejít projekt Bezpečný film

Číst článek

Jak je u populárního seriálu zvykem, tvůrci si berou na paškál současná politicky i společensky žhavá témata. Niť tak nezůstane suchá na neočkovaných či hráči Aaronu Rodgersovi, který v listopadu přiznal, že se o covidu získával informace i od kritika očkování, populárního podcastera Joea Rogana.

Parodizace se nevyhne ani filmovým dílům, od tvůrců se dočkáme parafrází na mafiánského Kmotra, Policajta z Beverly Hills či Blade Runnera 2049 od režiséra letošního hitu Duna, Denise Villeneuva.

Pro tvůrce je tohle již druhý celovečerní snímek, za projekt South Park: Peklo na zemi získali v roce 1999 Oscara. Parker se Stonem vydali dvě speciální epizody týkající se pandemie koronaviru, respektive očkování, už v roce 2020, za které sklidili převážně pozitivní ohlasy.

til Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme