V Česku bude vysílat další stanice pro Ukrajince. Oki-TV bude k dispozici online

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání udělila na svém posledním zasedání licenci na období dvanácti let nové internetové stanici Oki-TV. Ze základní programové specifikace uvedené v zápisu regulátora je patrné, že půjde o další program na našem území určený pro ukrajinskou menšinu. Dostupný má být i v dalších zemích.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Televize, ovladač, televizní ovladač (ilustrační foto)

Oki-TV by měla být plnoformátovým programem vysílajícím v ukrajinštině (ilustrační foto) | Foto: Alehandra13 | Zdroj: Pixabay | CC0 1.0,©

Oki-TV by měla být plnoformátovým programem vysílajícím v ukrajinštině, a to prostřednictvím webových stránek www.okitv.eu.Kromě České republiky by její online vysílání mělo být k dispozici také na Slovensku, v Německu, Maďarsku, Polsku, Itálii, Rakousku, Francii a na samotné Ukrajině. Upozornilo na to Digitální rádio Českého rozhlasu.

Část diváků má potíže s digitálním vysíláním DVB-T2. Ministerstvo proto ustanovilo pracovní skupinu

Číst článek

Webové stránky nové stanice Oki-TV nejsou v současné době zatím k dispozici, ovšem doména už byla zaregistrována.

Držitelem licence pro stanici Oki-TV je společnost DBM Media Group, která byla zapsána do Obchodního rejstříku teprve na konci ledna letošního roku. Jejím jednatelem je Borys Deket, osoba společníka však napovídá, kterým směrem se bude program ubírat – Nadační fond pro mezinárodní vzdělávání a integraci Integra.

V Česku je už dostupná celoplošně v DVB-T2 stanice 1+1, v DAB+ mohou zájemci naladit vysílání Ukrajinského rozhlasu.

Lukáš Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme