Ocenění Emmy, válečné drama a pracovní soap-opera. Nabízíme tři zajímavé seriálové tipy

Válka v Sýrii, kyberšikana, zničující tlak finančnictví. Nabízíme vám tři tipy na televizní seriály s aktuálními tématy současného světa. Všechny jsou dostupné online.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Seriál Marty is Dead obdržel nominaci na cenu Emmy.

První český seriál oceněný Emmy. #martyisdead | Zdroj: Mall.TV

Země nikoho

Francouzský inženýr Antoine se ocitne uprostřed bojů kurdských ženských milic proti Islámskému státu. Chce najít svoji údajně mrtvou sestru, kterou zahlédl v televizní reportáži z bojů v Sýrii.

Antoine je hlavním hrdinou napínavého osmidílného seriálu Země nikoho, kombinujícího kombinuje válečné a špionážní drama. Sleduje nejen Antoina ale také trojici britských bojovníků v řadách Islámského státu.

Napínavé české filmy? Tři online tipy na snímky, které možná neznáte

Číst článek

Novinka izraelských tvůrců vznikla pro francouzskou televizi Arte a online videotéku Hulu, v Česku všech osm dílů seriálů zveřejnila HBO na portálu HBO GO. Společně se seriálem Chalífát, který je k vidění na Netflixu, jde patrně o nejvýznamnější fikční zpracování konfliktu s Islámským státem ve světových televizích.

#martyisdead

Webový seriál televize Mall.TV #martyisdead vyhrál tento týden mezinárodní cenu Emmy pro televizní tvorbu. Zvítězil v kategorii krátkých seriálových forem a stal se prvním takto oceněným počinem z české produkce.

Osmidílný thriller #martyisdead se skládá ze zhruba čtvrthodinových epizod vypráví o kyberšikaně. Konkrétně o patnáctiletém Martinovi alias Martym, který se stal tragickou obětí kyberšikany. Martyho otec se rozhodně zjistit, kde se staly chyby. Jak se brzy ukáže, neudělal je jen Marty. Kompletní seriál najdete zdarma na Mall.TV, která už připravuje pokračování.

V říši lidí a v říši fantazie. Tipy na tři animované filmy pro děti

Číst článek

Sektor

Nový britský seriál Sektor vypráví o motorech kapitalismu. Hrdiny osmidílného počinu jsou totiž čerstvě přijatí nováčci v bankovní instituci jménem Pierpoint. Mladí Londýňané s ambicemi dobýt svět peněz.

Sektor natočili s různými režiséry scenáristé Mickey Down a Konrad Kay, sami bývalí finančníci. Seriál kritizuje tvrdě výkonnostní a cynické pracovní prostředí a kombinuje dynamické burzovní drama a tzv. soap operami z pracovního prostředí. Seriál právě vysílá HBO.

Pavel Sladký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme