Třetí řadu Případů 1. oddělení vidělo průměrně 1,64 milionu diváků. Nejsledovanější byl jedenáctý díl

Příběhy kriminalisty Tomáše Kozáka a jeho týmu definitivně končí. Česká televize odvysílala v pondělí poslední díl třetí řady seriálu Případy 1. oddělení. Průměrně se na celou závěrečnou sérii dívalo 1,64 milionu diváků starších patnácti let, informovala ČT.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Případy 1. oddělení

Případy 1. oddělení | Foto: Klára Cvrčková | Zdroj: Česká televize

„Případy 1. oddělení sledovali o něco více muži než ženy, a to zejména ve věkové skupině 45–64 let,“ upřesnila mluvčí České televize Karolína Blinková. Vyšší zájem o seriál měli podle ní lidé z větších měst, nejvíce pak diváci z Prahy a středních Čech.

Případ klánovického vraha byl majstrštyk, dělali jsme na tom dva roky, říká kriminalista Mareš

Číst článek

Seriál lidé nesledovali jen v televizi, ale také na internetu. „Průměrně zde vidělo každou z epizod 124 tisíc diváků,“ doplnila Blinková.

Nejsledovanějším dílem třetí série pak byl podle ní ten jedenáctý nazvaný Spolubydlící, kdy kriminalisté vyšetřovali vraždou dvou studentů v bytě, kde bydlelo více nájemníků. Sledovalo ho téměř 1,8 milionu diváků, tedy přes čtyřicet procent všech, kteří měli v danou dobu zapnutou televizi.

Případy 1. oddělení se na obrazovce České televize poprvé objevily v roce 2014, druhá řada pak měla premiéru o dva roky později. V lednu 2022 uvedla televize Devadesátky, prequel k seriálu.

Scenáristé seriálu, novinář Jan Malinda a bývalý kriminalista Josef Mareš, se i ve třetí řadě inspirovali reálnými příběhy. Tvůrci však do detailu nepopisovali všechny postupy kriminalistů, aby seriál nedával návod potenciálním pachatelům.

Podle Mareše, který působil v letech 1993 až 2001 jako vyšetřovatel I. oddělení tehdejšího Odboru vyšetřování, příběhy rovněž upravovali tak, aby byl děj pro diváky více atraktivní. Mareš se pak na přelomu tisíciletí stal šéfem oddělení, později v roce 2019 odešel do civilu.

ako Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme