Lidé na pořadu Rychlá hra na TV Barrandov provolali i tisíce. Operátoři aktivovali skupinu pro podvody

Telefonní operátoři aktivovali skupinu pro podvody kvůli pořadu TV Barrandov Rychlá hra. Na twitteru to v pondělí uvedl výkonný ředitel Asociace provozovatelů mobilních sítí (APMS) Jiří Grund. Pořad Rychlá hra televize uvádí jako teleshopping, divákům nabízí peněžité výhry. Lidé však musí zavolat na placenou linku.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Televize, dálkový ovladač, ovládání, vysílání, přepínání programů, kanálů (ilustrační foto)

Pořad nabízí divákům možnost vyhrát stovky až tisíce korun, pokud například uhádnou rozdíl mezi obrázky nebo jméno některého města (ilustrační foto) | Foto: Anna Jadrná

Na pořad operátory upozornili Janek Rubeš a Honza Mikulka z youtube kanálu Kluci z Prahy. Jaromír Soukup, majitel mediální skupiny Empresa Media provozující TV Barrandov, se k situaci podle Rubeše nevyjádřil.

„Mohu potvrdit, že jsme dnes večer na půdě APMS za účasti (operátorů) O2, Vodafone a T-Mobile aktivovali pracovní skupinu zabývající se podvody. Aktuálně prověřujeme situaci nejen z právní, ale i etické stránky. V průběhu zítřka (úterý) přijdeme s prohlášením,“ uvedl Grund v reakci na video kanálu Kluci z Prahy týkající se Rychlé hry.

Rychlá hra se vysílá na kanálech TV Barrandov několik hodin denně. Uváděna je jako teleshopping a podle údajů na webu pořadu má sloužit k propagaci časopisu Sedmička, který také vydává Empresa Media.

Pořad nabízí divákům možnost vyhrát stovky až tisíce korun, pokud například uhádnou rozdíl mezi obrázky nebo jméno některého města. Aby se divák mohl hry zúčastnit, musí zavolat na placenou linku, kde jeden hovor stojí 95 korun. Volajícímu se však podle kanálu Kluci z Prahy opakovaně stane, že je hovor přerušen bez spojení do studia.

V reakci na video kanálu Kluci z Prahy se podle jeho tvůrců ozvali lidé, včetně dětí a seniorů, kteří na telefonní lince Rychlé hry provolali tisíce nebo desetitisíce korun. „Často šlo o přiznání dětí, které pořad sledovaly a bez svolení rodičů provolaly někdy i desítky tisíc korun,“ uvedli Rubeš a Mikulka ve vyjádření pro média.

Žena obviněná za podvod se sbírkou na údajné sirotky třikrát změnila výpověď, pokusila se i o sebevraždu

Číst článek

Pořad Rychlá hra vytváří společnost Telemedia InteracTV Production Home Limited, která je registrována na Kypru. Tato firma již dostala v Česku několik pokut v řádu statisíců korun za klamavé praktiky.

Podle serveru Lupa.cz například Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) dala firmě předloni pokutu 250 000 korun za pořad Zavolej a vyhraj na televizní stanici Joj Family. Jednalo se o podobný typ pořadu jako Rychlá hra.

„Nátlak moderátorky a uvedení nepravdy o tzv. rychlém přepojování mohlo ovlivnit rozhodnutí diváků a dovést je ke koupi služby, k níž by za jiných okolností nepřistoupili,“ uvedla podle serveru rada.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme