České Radiokomunikace začínají šířit celoplošně v DVB-T2 ukrajinskou televizi 1+1

Mezinárodní verze ukrajinské televize 1+1 bude od pondělí 11. dubna součástí celoplošné nabídky DVB-T2 multiplexu 23, který obsahuje například stanice Seznam TV nebo TV Barrandov. Cílem tohoto vysílání je pomoci ukrajinským občanům udržet kontakt s informacemi o dění v domovské zemi v jejich rodném jazyce.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Televize, dálkový ovladač, ovládání, vysílání, přepínání programů, kanálů (ilustrační foto)

Distribuce na platformě DVB-T2 umožní přijímat program 1+1 prakticky na celém území České republiky (ilustrační foto) | Foto: Anna Jadrná

Distribuce na platformě DVB-T2 umožní přijímat program 1+1 prakticky na celém území České republiky. Stanice obsadí v této digitální síti dvanáctou programovou pozici.

Ukrajinská televize 1+1 není pro české diváky v posledních týdnech novinkou. Do programového rastru ji zařadila nedávno kabelová a internetová služba Vodafone TV, program je také součástí kategorie TN Live, mj. v HbbTV skupiny Nova.

Řada přijímačů dnes umožňuje automatické nalezení nových programových pozic automaticky, a naopak i odebrání již nefunkčních kanálů. V případě, že tato funkce není k dispozici, je pochopitelně možné stanici přiladit manuálně, případně prohledat kompletně celé televizní pásmo, tedy bez znalosti konkrétního kanálu.

Distribuce stanice 1+1 International v multiplexu 23 není omezena konkrétním termínem, bude probíhat do doby, dokud to bude vyžadováno.

Lukáš Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme