Kina jsou uzavřená, na co koukat v televizi a na internetu? Tři seriálové tipy

Pozornost filmových a seriálových fanoušků se v době uzavřených kin přesunula k televizím a online. Následující výběr zahrnuje tři nová seriálová díla – opěrné tituly tří různých televizí včetně ČT. Všechny seriály jsou také dostupné online.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Judit Bárdos a Jan Cina v minisérii Herec

Judit Bárdos a Jan Cina v minisérii Herec | Zdroj: Česká televize

Vlast

Osmidílná španělská série Vlast vznikla podle stejnojmenného bestselleru spisovatele Fernanda Aramburua. Odehrává se v roce 2011, kdy baskická ETA právě oznámila, že složí zbraně a ukončí ozbrojený boj za samostatnost regionu.

Jan Cina v roli o přežití. Atmosféru hrůzy a nejistoty navodí drama Herec

Číst článek

Dvě ženy a jejich kdysi spřátelené rodiny stojí ostře proti sobě. Stará a nemocná Bittori se vrací do rodného městečka, kde ETA v roce 1990 zavraždila jejího manžela. Vrahem byl dost možná syn jejich nejlepších přátel.

Vlast se vyznačuje silnými ženskými figurami a pojednává o rozdělené společnosti plné radikálnosti, strachu a viny, spojenými s nedávnou teroristickou minulostí. Ale taky o odpuštění. Seriál je hlavní evropskou novinkou, kterou tento podzim vysílá televize HBO a najdete ho také online na portálu HBO GO.

Zrádný Herec

Třídílná česká minisérie Herec v hlavní roli s Janem Cinou je novinkou České televize. Příběh Herce se odehrává v 50. letech minulého století, kdy se mladý talentovaný a ambiciózní divadelník se špatným kádrovým profilem (jeho otec padl u Tobruku a matka byla souzena za kolaboraci) rozhodne pro spolupráci s StB.

Vypjatě režírované dílo Petera Bebjaka (Čára, Trhlina ad.) sice zatím nesklízí mnoho chvály od české kritiky, ale už před domácí premiérou získalo nominace na cenu Prix Europa. Seriál Česká televize právě v těchto dnech vysílá a k vidění je také na portálu iVysílání

Zrození monstra

Na hranicích vlci, za nimi Bůh. Dokumentární festival Ji.hlava nabídne přes 200 filmů online

Číst článek

Očekávaný seriál Ratchedová vychází z oscarového filmu Miloše Formana Přelet nad kukaččím hnízdem (a jeho předlohy Vyhoďme ho z kola ven).

Zabývá se postavou hlavní sestry Ratchedové. Odhaluje počátky její kariéry od konce 40. let a postupný přerod v sadistickou a despotickou osobnost ovládající psychiatrickou léčebnu v Salemu. Sourozeneckou zápletkou propojuje s hledáním vlastní sexuality a pečlivě stylizovaným vizuálním pojetím.

V režii známého seriálového tvůrce Ryana Murphyho (Plastická chirurgie s. r. o., Popular, Glee, American Horror Story) se v hlavní roli představuje Sarah Paulsonová. Seriál je českým divákům dostupný na Netflixu.

Pavel Sladký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme