Zemřel herec David Ogden Stiers, major Winchester ze seriálu M.A.S.H.

Ve věku 75 let zemřel v sobotu herec David Ogden Stiers, informovala televize CNN. Českému publiku byl znám především díky roli v seriálu M.A.S.H., kde ztvárnil Charlese Emersona Winchestera III. Podle vyjádření agentury MKS Talent Agency zemřel v klidu domova po boji s rakovinou močového měchýře.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 9:16 4. 3. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Odgen Stiers jako Charles Emerson Winchester III.

David Odgen Stiers jako Charles Emerson Winchester III. | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Americký herec, dabér a hudebník se narodil v roce 1942 v Peorii ve státě Illinois. Za svoje výkony v seriálu M.A.S.H. byl dvakrát nominován na cenu Emmy.

Stiers během života spolupracoval jako dabér se studiem Walta Disneye, svůj hlas propůjčil pohádkám Lilo a Stich, Pocahontas, Zvoník u Matky Boží nebo Kráska a Zvíře.

V populárním seriálu M.A.S.H., který zachycuje život personálu armády a chod polní nemocnice během korejské války, začal účinkovat ve svých 30 letech.

Během kariéry hrál ve více než sto filmech a seriálech. Diváci ho mohli spatřit v seriálech Charlieho andílcích, To je vražda napsala nebo Matlock. Do menších rolí ho často obsazoval také režisér Woody Allen.

Stiers byl nadšený fanoušek klasické hudby a nadaný hudebník. V Newport Symphony v Oregonu působil jako dirigent.

„David Ogden Stiers byl pro nás štědrý, láskyplný a inspirativní přítel a pilíř nejen našeho orchestu, ale i nás samotných. Bez jeho podpory a inspirace by samostatný orchestr neexistoval,“ řekl pro CNN symfonický ředitel Adam Flatt.

Kateřina Golasovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme