Tom Hanks od Poláků 'rád přijme' Malucha. Možná si pro něj i přijede

Tom Hanks dostane pravého legendárního polského Malucha. Hollywoodský herec se nechal s maličkým Fiatem 126p vyfotit v Budapešti, snímky dal na Twitter a tím nadchl Poláky. Skupina lidí posléze sehnala peníze, Malucha mu koupila a dvojnásobný nositel Oscara jim teď odpověděl, že auto rád přijme.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tom Hanks

Tom Hanks | Zdroj: Reuters

Nápad pořídit slavnému herci Fiat 126p se zrodil v městečku Bielsku-Bialém, kde se legendární Maluchy až do roku 2000 vyráběly, poté, co se s ním hollywoodský herec vyfotil v Budapešti. Organizátoři se nikdy netajili a netají, že jim jde hlavně o publicitu, vylepšení obrazu a zviditelnění jejich města.

Tom Hanks dostane 'malucha'. V Polsku na Fiat 126p mají veřejnou sbírku

Číst článek

Hanks jim nyní odpověděl, že dar rád převezme. Hlavní iniciátorka akce Monika Jaskólska se v pátek ráno ve vysílání televize TVN 24 málem rozplakala dojetím. "Otvírám schránku a vidím, že je tam odpověď. Začala jsem se třást. Skoro jsem ji nemohla otevřít, vyhrkly mi slzy, bylo to moc dojemné a zároveň vzrušující," řekla.

Někteří organizátoři začali ihned tvrdit, že si Hanks pro auto sám přiletí. Pak ale dali najevo, že to není tak jisté. Maluch, který mu pořídili, se hlavně musí nejdřív opravit a upravit tak, aby mohl na americké silnice. A to zřejmě potrvá několik měsíců.

Tom Hanks údajně v dopise přímo neslíbil, že si pro něj přijede, ale také to nevyloučil. Prý by se do Polska rád podíval.

Polsko Hanks navštívil docela nedávno kvůli filmu Most špionů, který se částečně natáčel ve Vratislavi. Napsal jim, že má z dárku velkou radost. A na oplátku udělal velkou radost zase jim.

Hanksův dopis vyvolal v Polsku velký rozruch. Všude se o něm mluví a píše. Nejprve o něm ve čtvrtek dopoledne psal regionální tisk v Bielsku-Bialém, večer v pátek tuto informaci převzaly všechny polské stanice. Polské aerolinie LOT už slíbily, že Malucha Hanksovi do Ameriky zadarmo dopraví bez ohledu na to, jestli si pro něj osobně přiletí nebo ne.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme