Tornádo Lou, Titánie a řada pohádkových babiček. Připomeňte si role Květy Fialové

Filmografie herečky Květy Fialové čítá desítky filmů, mezi nimi i divácky oblíbené snímky Limonádový Joe, Adéla ještě nevečeřela nebo Slaměný klobouk. Angažmá v Divadle ABC jí nabídl Jan Werich, na prknech pražského divadla pak působila více než 30 let. Herečka zemřela v úterý ve věku 88 let po dlouhodobých zdravotních problémech.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Květa Fialová začala hostovat v divadle v Českém Těšíně ještě v době svých studií na JAMU. V 50. letech pak prošla divadly v Českých Budějovicích, Opavě i ve slovenském Martině. V roce 1958 si ji do Prahy přizval Jan Werich, kde jí také nabídl angažmá v dnešních Městských divadlech pražských.

Zemřela herečka Květa Fialová, bylo jí 88 let

Číst článek

Jen v 60. letech se objevila téměř v 30 seriálech a filmech, a to jak studentských, televizních i celovečerních. Do paměti diváků se ale zapsala jako barová zpěvačka Tornádo Lou ve snímku Limonádový Joe aneb Koňská opera. Pěvecky ji při tom zastupovala Yvetta Simonová.

Často hrála charakterní dámy oplývající šarmem. V pokročilejším věku pak z femme fatale přešla plynule do rolí pohádkových babiček a výstředních žen důchodového věku.

Od roku 2009 spolupracovala se Slováckým divadlem v Uherském Hradišti. Za roli Maude v inscenaci Harold a Maude dostala také cenu Thálie.

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme