Tornádo Lou, Titánie a řada pohádkových babiček. Připomeňte si role Květy Fialové

Filmografie herečky Květy Fialové čítá desítky filmů, mezi nimi i divácky oblíbené snímky Limonádový Joe, Adéla ještě nevečeřela nebo Slaměný klobouk. Angažmá v Divadle ABC jí nabídl Jan Werich, na prknech pražského divadla pak působila více než 30 let. Herečka zemřela v úterý ve věku 88 let po dlouhodobých zdravotních problémech.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Květa Fialová začala hostovat v divadle v Českém Těšíně ještě v době svých studií na JAMU. V 50. letech pak prošla divadly v Českých Budějovicích, Opavě i ve slovenském Martině. V roce 1958 si ji do Prahy přizval Jan Werich, kde jí také nabídl angažmá v dnešních Městských divadlech pražských.

Zemřela herečka Květa Fialová, bylo jí 88 let

Číst článek

Jen v 60. letech se objevila téměř v 30 seriálech a filmech, a to jak studentských, televizních i celovečerních. Do paměti diváků se ale zapsala jako barová zpěvačka Tornádo Lou ve snímku Limonádový Joe aneb Koňská opera. Pěvecky ji při tom zastupovala Yvetta Simonová.

Často hrála charakterní dámy oplývající šarmem. V pokročilejším věku pak z femme fatale přešla plynule do rolí pohádkových babiček a výstředních žen důchodového věku.

Od roku 2009 spolupracovala se Slováckým divadlem v Uherském Hradišti. Za roli Maude v inscenaci Harold a Maude dostala také cenu Thálie.

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme