Trump má produkovat pořad, odkud ho vyhodili. Nebudu tomu věnovat čas, popírá příští prezident

Donald Trump neplánuje ani jako prezident Spojených států opustit televizní byznys, v němž se v minulosti prosadil jako moderátor úspěšné reality show The Apprentice (Učedník). Podle časopisu Variety se do chystaného pokračování pořadu vrátí jako výkonný producent. Reality show má moderovat hollywoodská hvězda Arnold Schwarzenegger.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítěz amerických prezidentských voleb Donald Trump

Vítěz amerických prezidentských voleb Donald Trump | Zdroj: Reuters

Trump pořad moderoval 14 let, ale loni s ním kvůli urážlivým výrokům na adresu migrantů televize NBC ukončila spolupráci. Nové pokračování úspěšného pořadu má začít počátkem příštího roku. Reality show má mít osm epizod, z nichž některé se budou vysílat po Trumpově lednové inauguraci.

Podrobnosti o Trumpově angažmá nejsou známy a výši jeho odměny televize NBC nezveřejnila. Jen citovala mluvčí tvůrce pořadu Marka Burnetta, která ve čtvrtek uvedla, že Trump bude i nadále výkonným producentem pořadu, jenž se bude vysílat od začátku ledna.

Trump situaci popřel. Nehodlá pořadu věnovat čas

Někdejší moderátor pořadu The Apprentice ale na twitteru uvedl, že nehodlá svůj čas věnovat pokračování této show, kterou bude přenášet televize NBC.

„Nebudu tomu věnovat žádný čas,“ napsal dnes Trump s tím, že jediná souvislost mezi ním a pořadem je podíl, který v něm vlastní. Zprávy televize CNN a dalších médií, že se bude i jako prezident věnovat produkci pořadu, označil za „směšné a vymyšlené“.

V pátek se k Trumpově roli vyjádřil i herec a někdejší guvernér státu Kalifornie Arnold Schwarzenegger, který bude pořad moderovat. Podle něho by nebyl problém, kdyby byl Trump zároveň prezidentem a producentem. „Myslím, že jde o smlouvu, kterou měl již předtím a že je skvělé, že byl (Trump) součástí (pořadu),“ řekl Schwarzenegger podle agentury AP. Měnit producenta za běhu by podle něho bylo příliš riskantní.

Jaké bude mít budoucí šéf Bílého domu jako spolumajitel pořadu příjmy, není podle médií jasné. Trump nicméně nedávno oznámil, že své obchodní aktivity hodlá po nástupu do úřadu opustit a svěřit je dětem. Bližší informace podle něj novináři dostanou příští čtvrtek na tiskové konferenci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme