Kulturní tipy v době koronaviru: česká hudební scéna na koncertu Spolu jedním hlasem a třicetidenní rádio

Prázdné kluby, rozestavěná pódia, zavřené zkušebny a stále rostoucí počet lidí, kteří v současné situaci přicházejí o práci. I proto se hudebníci, umělci a organizace spojili a stále nabízejí kulturní zážitky přes sociální sítě. Redakce Radiožurnálu a iROZHLAS.cz proto nabízí několik tipů, co je v pátek možné online sledovat nebo poslouchat.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Koller

David Koller | Zdroj: Profimedia

SPOLU JEDNÍM HLASEM - WOHNOUT, DAVID KOLLER A DALŠÍ (OD 16 HODIN)
V pátek v 16 hodin začíná velký online festival Spolu jedním hlasem. Umělci, youtubeři a sportovci tak chtějí z pódia pražského Lucerna Music Baru a z dalších míst podpořit sbírku na podporu sociálních služeb.

Vystoupí třeba David Koller, Jaroslav Uhlíř, Ben Cristovao, Wohnout, Anna K., Marta Jandová, Vojta Dyk, Matěj Ruppert, Mirai, Xindl X, Pokáč, Lenny, UDG a mnoho dalších. Někteří usednou také na křeslo Honzy Dědka v jeho talkshow 7 Pádů.

Chybět nebude ani zábava pro děti a pohledy do zákulisí. Celá šestihodinová akce bude online streamována na kanálech platforem Youtube, Facebook a částečně i Instagram. Více informací najdete na webu www.spolujednimhlasem.cz.

Z KLUBŮ DO RÁDIA (OD 15:00 NA TŘICET DNÍ)
V pátek v 15 hodin startuje také nekomerční internetová stanice United Live Radio, která bude po dobu 30 dnů suplovat nedostatek zážitků z aktuálně prázdných klubů, sálů a zrušených festivalů. Pro posluchače připravuje specializované pořady.

Od 20 hodin vystoupí se svým hudebním strojem času třeba Moimir Papalescu. Za projektem stojí přední české festivaly a kluby. Stanici si můžete naladit na www.unitedliveradio.cz.

Rádio, které organizátoři spustili v pátek, má lidem v době bezpečnostních opatření kvůli epidemii nového typu koronaviru nahradit nedostatek zážitků z klubů, sálů a festivalů. V tiskové zprávě o tom informovali iniciátoři projektu. Kromě hudby posluchačům představí i specializované pořady.

Cílem projektu je propojit fanoušky, kterým chybí živá hudba, s organizátory koncertů a dalších hudebních akcí. „I přes nesnadnou situaci se organizátoři a umělci snaží fungovat dál a přinášet svým fanouškům to, co umí nejlépe - magický zážitek z kvalitní hudby,“ uvedli organizátoři. Rádio kromě hudby nabídne i pořady nebo původní talkshow, jako třeba Eccentric Talk Jakuba Horáka.

KULTURA DO DOMU - GIPSY.CZ (ZAČÁTEK 18:00)
V rámci live streamů Kultura do domu, které pořádá pražské Rock Café, v pátek vystoupí kapela Gipsy.cz Kapelu i klub můžete podpořit zakoupením virtuální vstupenky podle svých možností. Hodinový koncert začíná v 18 hodin.

Alžběta Havlová, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme