V pražských kavárnách mohou zájemci diskutovat o kultuře

S ojedinělým debatním projektem přišla iniciativa Za Česko kulturní. Odpoledne se v různých pražských kavárnách sejdou osobnosti společenského života, které budou diskutovat se zájemci na téma kultura.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vchod do Kavárny Slávia

Vchod do Kavárny Slávia | Foto: Jan Rosenauer

Lidé se mohou do debaty zaregistrovat na stránkách iniciativy. Podle organizátora akce Jana Vávry je cílem diskuse nenechat téma jen na odbornících.

„Princip projektu je v tom, že kdokoliv z veřejnosti si může zarezervovat půlhodinový rozhovor se zajímavou osobností napříč různými oblastmi - politika, kultura, byznys - na téma, proč máme podporovat kulturu nebo kreativitu obecně.“

„A chtěli jsme do toho projektu dostat i lidi, kteří o tom normálně nemluví, a chtěli jsme to téma hlavně dostat do různých vrstev společnosti,“ vysvětlil Vávra.

Se zájemci budou diskutovat například ministr kultury Jiří Besser, ústavní soudce Pavel Rychetský, šéf zelených Ondřej Liška, designér Maxim Velčovský, ředitel Národního divadla Ondřej Černý a mnozí další.

Společné setkání všech účastníků debaty se pak uskuteční zítra, kdy si lidé budou moci popovídat i s těmi osobnostmi, se kterými se den před tím nesetkali.

Květa Moravcová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme