Vltava mění vysílací schéma. 'V době plné změn musíme víc rezonovat,' říká šéfredaktor

Zvuk stanice Český rozhlas Vltava se v neděli 1. října od 12.00 promění. A to doslova. Jde o největší změnu ve vysílacím schématu za posledních patnáct let. Kromě vzniku nových pořadů, které by měly lépe reflektovat kulturní dění, především na domácí, ale i mezinárodní scéně, čeká Vltavu i zcela nová zvuková grafika, která vznikla pod taktovkou hudebního skladatele Ivana Achera.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Art is not dead.

Art is not dead. | Zdroj: Český rozhlas

Kromě důrazu na ještě kvalitnější kulturní publicistiku chce stanice spolupracovat s výraznými osobnostmi české společenské a umělecké sféry.

Do role autorů nových rubrik a pořadů tak byli obsazeni například hudební skladatel Vladimír Franz, spisovatel Pavel Kosatík, historik Martin C. Putna, ale i zpěvák Petr Marek (Midi Lidi), skladatelka Never Sol (Sára Vondrášková), improvizátorka Bio Masha, předseda Asociace spisovatelů Václav Kahuda, fotograf a literát Igor Malijevský nebo hudební publicista Pavel Klusák.

Vltava chce být více slyšet i mimo rozhlasový éter, a to prostřednictvím strategických mediálních partnerství.

„Chceme jít s našimi pořady a moderátory ‚mezi lidi‘ a být tak součástí velkých tuzemských kulturních akcí – ať už to bude skrze veřejné diskuse, živá vysílání přímo z festivalů či poslechů pořádaných zde, v budově Českého rozhlasu. Tradičně podporujeme Mezinárodní filmový festival dokumentárních filmů v Jihlavě, nově jsme navázali spolupráci například s Pražským divadelním festivalem německého jazyka nebo s 4+4 dny v pohybu - na všech těchto akcích budeme nejen slyšet, ale i 'vidět',“ doplňuje šéfredaktor Petr Fischer.

Věří, že ke stanici si díky novému schématu najdou všichni, které zajímá umění a kultura obecně. „Umění je nám na Vltavě cestou, jak zkoumat život společnosti. Umění nás baví, umíme se s ním zasmát i vážně zamyslet.“

Nalaďte si Vltavu

Nové vysílací schéma můžete na Vltavě ladit již v neděli 1. října od 12.00, kdy začíná speciální vysílání. Při této příležitosti také zveme všechny kulturní fanoušky do budovy Českého rozhlasu na Vinohradské 12, kde je pro ně připravena speciální akce s názvem ART'S NOT DEAD.

Přijďte si užít živé vysílání, koncerty a diskuze. Mimo jiné jiných vystoupí Lenka Dusilová, Beata Hlavenková, Jáchym Topol, Petr Čtvrtníček, Jan Bartoš nebo Václav Kahuda. Na všechny se těšíme od 14.00, podrobnější program celé události najdete na Facebooku stanice ČRo Vltava nebo přímo ve vysílání.

Eva Hudzieczková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme