Výstava fotografií má přiblížit návštěvníkům život v Afghánistánu

V Americkém centru v Praze začíná výstava fotografií dokumentujících pomoc Afghánistánu a práci provinčního rekonstrukčního týmu České republiky v afghánské provincii Lógar. Součástí vernisáže bude česká premiéra afghánského filmu Kořeny a následná diskuze s odborníky a znalci Afghánistánu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští vojáci sil ISAF

Čeští vojáci sil ISAF | Foto: Petr Vavrouška | Zdroj: Český rozhlas

Podle koordinátorky výstavy a novinářky Petry Procházkové se jedná o autorskou výstavu česko-kanadské fotografky Ivy Zímové, přičemž se jde o její třetí výstavu v rámci sdružení Berkat.

"Vystavovány jsou snímky nejen z prostředí rekonstrukčního týmu, ale také z běžného života Afghánců. Nechtěli jsme ukazovat válku, hladomor a krev. Chtěli jsme návštěvníkům nabídnout i optimistickou stránku současného Afghánistánu. Jde nám o to, aby lidé pochopili, že má nadále smysl Afghánistánu pomáhat," řekla Procházková Rádiu Česko.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výstava fotografií Ivy Zímové. Téma pro koordinátorku akce a novinářku Petru Procházkovou.

Mnoho snímků ale dokládá českou stopu v Lógaru, a to právě v podobě pomoci českého provinčního rekonstrukčního týmu. "Řada fotografií je věnována provázanosti týmu s okolním obyvatelstvem. Snímky zachycují také civilní pracovníky tábora," upřesnila Procházková.

Martina Mašková, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme