Slovanská epopej bude od příštího týdne vystavena v pražském Obecním domě, až do konce roku

Část cyklu Alfonse Muchy Slovanská epopej bude od příštího týdne v pražském Obecním domě. Na výstavu v Česku se slavné Muchovo dílo vrací po dvou letech.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obecní dům v Praze

Obecní dům v Praze | Foto: Jorge Láscar | Zdroj: Flickr | CC BY 2.0,©

Zatímco devět pláten o českých a slovanských dějinách je v Brně, jedenáct menších děl bude k vidění v budově, kterou Alfons Mucha kdysi vyzdobil svými malbami.

Jak Radiožurnálu potvrdila ředitelka Galerie hlavního města Prahy Magdalena Juříková, Epopej zůstane v Obecním domě oproti původním plánům do konce roku.

„To je taky změna oproti původnímu plánu. Možná s nějakým přesahem do ledna. V podstatě po celé Vánoce a Nový rok bude vystavená. Když počítáme, že do Veletržního paláce přišlo týdně asi 4000 až 6000 lidí, tak se domníváme, že tady v té vrcholné turistické sezoně by se to mohlo zopakovat,“ popsala Juříková.

Zuzana Filípková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme