Banksy se přiznal k dalšímu dílu, tentokrát ozdobil nejstrmější ulici v Anglii graffiti kýchající ženy

Britský streetartový umělec Banksy se ve čtvrtek přihlásil k dalšímu dílu, které se tentokrát objevilo na stěně domu v anglickém Bristolu. Ulice, kde dům stojí, je považována za nejstrmější v Anglii, píše list The Guardian. Graffiti zobrazuje starou ženu, které s mocným kýchnutím vyletěla z úst zubní protéza.

Tento článek je více než rok starý.

Bristol Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

banksy_201210-221422_ada.png

Nové graffiti záhy zakrylo průhledné plexisklo, na zeď domu ho nainstaloval jeden z bývalých nájemníků | Zdroj: Instagram - banksy

Dílo tajemný umělec zveřejnil na svém instagramu s popiskem Aachoo!! (Hepčí!!). Na jedné ze sdílených fotografií je naaranžovaná popelnice tak, že to vypadá, že ji žena s šátkem přes hlavu a v béžovém kabátku kýchnutím srazila.

Desetiletí ho považovali za kopii. Na bruselské radnici visel zapomenutý originál vlámského mistra

Číst článek

Ulice Vale je se sklonem 22 stupňů nejstrmější bytovou ulicí v Anglii. Nové tamní graffiti záhy zakrylo průhledné plexisklo, na zeď domu ho nainstaloval jeden z bývalých nájemníků, povoláním výrobce nábytku. Když jsme tu žili, hodně lidí sem chodilo, hlavně na kolech a tak, protože si chtěli vyjet do toho kopce. Je to skvělé místo, uvedl 28letý Fred Loosmore, který dílo překryl, aby ho lidé neponičili.

To dílo je tak hezké. Je tak relevantní, že ano? dodal Loosmore.

Banksyho umění lze nalézt po celém světě. Umělec nikdy nezveřejnil svou identitu, je však známo, že pochází právě ze západoanglického Bristolu. Často žertuje na účet velkých společností a předává politická a kritická poselství.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme