Bitevním polem je plátno, zbraněmi štětce. Podívejte se, jak vypadá talentová soutěž pro mladé výtvarníky

Souboj ilustrátorů na živo a na vlastní oči. To je soutěž RAW tedy Raw Art Wrestling. Její pátý ročník začíná ve středu v 19 hodin v pražské Point Gallery.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pořadatelem analogové exhibice živého kreslení štětcem a barvami je přední české ilustrátorské studio DRAWetc. Od roku 2013 tímto způsobem hledá talentované lidi, pro které je ilustrace profesí, předmětem studia nebo koníčkem.

Ze zaslaných přihlášek porota vybere ty, kteří se během několika večerů utkají v živém devadesátiminutovém souboji přímo před zraky diváků. Umělci malují na plátno o rozměru 150 x 100 cm. Téma se účastníci dozvědí těsně před začátkem soutěže.

O vítězi rozhoduje porota a přítomní diváci. Ilustrátorská soutěž RAW není ale pouze soubojem mladých talentů, snaží se také vytvořit prostředí pro networking umělecké komunity a začínajících umělců a v neposlední řadě propagovat ilustraci u široké veřejnosti. Dosud se jí zúčastnilo více jak 300 ilustrátorů různých národností.

lov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme