Palác U Stýblů ožil designem. Czech Design Week představuje práce tuzemských i zahraničích umělců

V pátek začala každoroční přehlídka designu a umění Czech Design Week. Představí se na ní designová studia, ale i studenti uměleckých škol. Svá díla vystaví ve funkcionalistickém Paláci U Stýblů na Václavském náměstí v Praze.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Taneční kavárna Boulevard v Paláci U Stýblů patřila ve své době mezi největší pražské kavárny. Funkcionalistickou budovu, která je už přes 20 let prázdná, brzy čeká rekonstrukce. Ještě před ní tu ale svou tvorbu vystaví přes 70 českých a zahraničních designérů.

„Festival se zaměřuje i na místa, kde se koná. Chceme zviditelnit zajímavá místa a prostory v Praze. Palác U Stýblů je zajímavý hlavně svou architekturou a našim cílem je zaujmout tím prostorem jako takovým,“ říká za organizátory festivalu Czech Design Week Jakub Dulínek.

Autorský porcelán, bytové doplňky nebo produktový design si bude možné v Paláci U Stýblů prohlédnout do neděle.

Jan Dlouhý, René Volfík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme